2024. április 26. - Ervin

Még egy kis kínai

Csiszér Zsuzsi festőművész bemutatkozásával és egy fotókiállítással bővült a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 60. évfordulójához kapcsolódó programok, rendezvények köre a hét végén Pekingben.
2009. október 25. vasárnap 15:05 - HírExtra
Csiszér Zsuzsi önálló kiállítása Peking új művészeti negyedében, a Hong Zi Lan galériában nyílt meg. A tizenöt festményt a művész erre a kiállításra készítette, de személyesen a megnyitón nem tudott részt venni. Az 1972-ben született, fényképek alapján dolgozó festőművész fotórealista alkotásait a kínai közönség láthatóan érdeklődéssel fogadta.

A kellemes és stílusában harmonizáló környezetben vasárnap délután többtucat érdeklődő nézte meg a nagyméretű színes festményeket. A kínai szervezők kerekes székes, fogyatékkal élő gyerekek kis koncertjével tették meghatóvá és emlékezetessé az alkalmat.
A fotókiállítás fekete-fehér és színes képei a két ország közötti elsősorban politikai, diplomáciai események néhány mozzanatát elevenítik fel. Helyszíne a pekingi tanárképző egyetem, ahol a megnyitót a vendéglátók színpadi előadása követte.

Mindkét kulturális eseményt Magyarország pekingi nagykövete, Kusai Sándor nyitotta meg, aki beszédében egyebek között a két ország közötti civil kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását