2024. április 29. - Péter

Több tízezer vendég a kolbásztöltő versenyen

Több tízezer vendég látogatott ki a 13. Csabai Kolbászfesztivál legnagyobb attrakciójára, a szombat délelőtti kolbásztöltő versenyre.
2009. október 24. szombat 13:49 - HírExtra
Ambrus Zoltán elmondta: az idei fesztiválon, minden eddigi rekordot megdöntve 420 csapat mérkőzött meg egymással, ki tudja a legfinomabb kolbászt elkészíteni.

A négytagú csapatoknak 10 kilogramm kolbászhúsból kellett saját receptjük alapján elkészíteniük a "versenyművet".

A mostani, csütörtökön megkezdődött fesztiválon egyébként a helyi sportcsarnok környékén, a belső küzdőtér mellett egy összesen 10 ezer négyzetméteres sátorvárost is felállítottak, hogy elférjenek a csapatok, és persze a szurkoló táboraik is.

A kolbászfesztiválra számtalan külföldi csapat és versenyző is ellátogatott Békéscsabára, például az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, valamint gyakorlatilag az összes környező országból.

Az idei vendégek legalább harminc ős-, illetve kistermelőtől is vásárolhatnak, eredeti csabai receptek alapján készült kolbászt, de megvehetik a helyi húsüzem által készített másfél méteres kolbászt is.

A "csabai csípőst" most először "kísérhetik" a látogatók az idén bemutatkozó, ötven fokos Csabai Házi Szilvapálinkával is, amelyet egy helyi szeszfőzde állít elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását