2024. május 13. - Szervác, Imola

Eger tiltakozik

A közlekedési tárca vezetőjénél akar tiltakozni az egri önkormányzat amiatt, hogy a tervek szerint megszűnne a közvetlen vasúti összeköttetés a hevesi megyeszékhely és a főváros között - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a település polgármestere.
2009. október 22. csütörtök 12:30 - HírExtra
Éppen hogy vissza kellene állítani a mintegy másfél éve megszűntetett intercity (IC) vonatok közlekedését - mondta Habis László (Egri Lokálpatrióta Egylet), aki kifogásolta, hogy az ügyben semmilyen egyeztetés nem történt. Nyolc éve a város 150 millió forintot költött arra, hogy az állomás fogadni tudja az IC-szerelvényeket, és jelenleg is tárgyalnak a MÁV-val egy, a busz- és vonatközlekedést egy helyre összpontosító csomópont kialakításáról.

Minderre tekintettel arra kérik a minisztert, hogy vizsgálja felül a terveket - mondta Habis László.

Hónig Péter közlekedési miniszter kedden jelentette be, hogy Budapest és Eger, Salgótarján, Hódmezővásárhely, Szekszárd között megszűnik a közvetlen vasúti kapcsolat. Ezeket a megyeszékhelyeket a tervezet szerint sűrűn közlekedő buszjáratok kötnék össze a fővárossal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását