2024. május 14. - Bonifác

Pazarolnak, mégsem tesznek ellene

A brit gyerekek bánnak a legpazarlóbban az energiával európai kortársaikhoz képest, pedig a globális felmelegedés okairól ők tudnak a legtöbbet - állapította meg egy brit tanulmány.
2009. október 19. hétfő 19:42 - HírExtra
Phillip Sellwood, a felmérést készítő Energia Megőrzési Szövetség (EST) vezetője hétfőn, az energiatakarossági hét első napján számolt be a kutatás eredményeiről.

A The Daily Telegraph online híradása szerint az EST háromezer brit, spanyol, német és francia gyermek klímaváltozással és környezetvédő magatartással kapcsolatos ismereteit tette próbára.

A brit gyerekek 40 százaléka mondta, hogy olyan energiaigényes játékokkal játszik, mint a PlayStation vagy az iPod, égve hagyja a lámpát és pocsékolja az energiát, míg a többi európai gyerek 25 százaléka állította ugyanezt.

Minden ötödik brit gyerek azt is elismerte, hogy olyan ruhákat vesz, amikre nincs is szüksége, és előfordul, hogy kidobja az ételt.

"A kutatás világosan tükrözi, hogy a britek tudatában vannak az energiapazarlásnak, mégsem nagyon tesznek ellene semmit. Országosan gyakorlattá kell változtatunk az elméleti tudást" - hangsúlyozta Sellwood.

Az EST a kampányhét előtt ötven gyermekek számára készült videokamerát osztott ki, azzal a céllal, hogy a gyerekek videonaplóban örökítsék meg, hogyan takarékoskodik családjuk az energiával. Mint Sellwood elmondta: az elkészült filmekből kiderül, mennyi energia megy veszendőbe, és milyen könnyű lenne változtatni a káros szokásokon.

A telegraph.co.uk Joan Ruddock brit energiaügyi és klímaváltozási minisztert is idézte, aki szintén azt emelte ki, mekkora felelőssége van az egyes embereknek a karbonkibocsátás megfékezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását