2024. május 17. - Paszkál

Izgalmas rangadó a BL-ben

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolc mérkőzésből álló keddi műsorának egyik legizgalmasabb kínálatával éppen a Debrecen csoportja szolgál: az E betűjelű kvartettben a Liverpool és az Olympique Lyont fogadja.
2009. október 19. hétfő 13:26 - HírExtra
E találkozó azzal együtt is kiemelkedik a teljes BL-programból, hogy mind az angol, mind a francia együttesnek a múltja fényesebb, mint a jelene, ráadásul a legfrissebb futballélményük kölcsönösen negatív: mindkettő kikapott a hétvégi bajnoki fellépésén. A Premier League-ben csupán nyolcadik Liverpool a sikerével éppen elébe kerülő Sunderlandtől szenvedett 1-0-s vereséget idegenben, míg a jobb gólkülönbségével listavezető pozícióban maradt Lyon hazai pályán vallott csúfos kudarcot az által, hogy az alsóházhoz tartozó Sochaux-val 0-2-re végzett.

A Lyon legfeljebb azzal vigasztalhatja magát, hogy a BL-ben eddigi mindkét meccsét - így a Debrecen ellenit 4-0-ra Budapesten - nyerve éllovas a csoportban, ahol is jelenleg harmadik az angol gárda, miután a magyar bajnok felett aratott hazai, 1-0-s nyitódiadala után az olasz Fiorentina vendégeként, Firenzében 2-0-ra alulmaradt.

Ennél fogva a Liverpool csakis győzelemmel engesztelheti ki a rapszodikusan teljesítő kedvencekre okkal mérges szurkolókat azzal a Lyonnal szemben, amellyel az európai futballhadszíntéren eleddig sosem akadt össze. Lelkesítő tény lehet ugyanakkor az angol csapat számára ama tény, hogy francia klubcsapatokkal játszva rendre sikerrel zárt, mi több az eddigi 11 mérkőzésén összesen 3 gólt kapott tőlük. A mérlege egyenesen riaszthatja a lyoni Olympique-ot, hiszen a tizenegyből 9-szer nyert a Liverpool, csupán egy másik Olympique, a Marseille tudta legyőzni egy ízben, két BL-szezonnal korábban, 1-0-ra.

A francia együttes viszont nagyon nem remekelt eddig angol klubcsapatokkal szemben: utolsó hét mérkőzését kivétel nélkül elveszítette a szigetországi alakulatokkal szemben, eddigi utolsó sikerét - 1-0 a Blackburn Rovers ellen - is igencsak régről, még az 1998/99-es UEFA Kupa-szezonból jegyzi.

Az Anfield Roadon zajló keddi összecsapás kimenetelét persze a focistatisztika a legkevésbé sem befolyásolja, az már annál inkább, hogy pályára lép-e a hazaiaknál a sunderlandi kirándulást ágyéksérülése miatt kihagyni kényszerült két klasszis játékos, a játékmester Steve Gerrard és az Európa-bajnok spanyol csatár, Fernando Torres. Ha igen, a Lyon már egyetlen pont megszerzését is bravúrként könyvelhetné el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását