2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Overdose: jöhet a visszatérés!

Tulajdonosa nagy örömére sokkal gyorsabban gyógyul Overdose, mint várni lehetett. Dózi tele van energiával, és már alig várja, hogy ismét tréningezhessen.
2009. október 16. péntek 14:59 - HírExtra
Vidáman, reményteljesen nyilatkozott Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa kedvence meglepően gyors gyógyulásáról. A veretlen magyar versenyló hivatalos honlapja, a PannoniaOverdose.hu jóvoltából ebből ezt az interjút olvashatják az alábbiakban.

Sokáig úgy tűnt, hogy Dózit már augusztus közepén megvizsgálja egy magyar-angol orvosi konzílium, majd ez szeptember közepére csúszott, s végül csak tegnap kerül sor rá…

Azért húzódott mostanáig, mert eddig nem volt szükséges olyan orvosi vizsgálat, ami konzíliumot igényelt volna. Ugyanis teljes nyugalmat kellett a számára biztosítani, egyedül a gondozója töltött vele némi időt, de ő is csak a legszükségesebbet.

Ez azt jelenti, hogy Overdose hónapokig gyakorlatilag egy istállóban állt.


„Nem zörögnek a csontjai”
„A telivérek izomtömege sorvad, ha nem mozognak” – árulta el szintén a PannoniaOverdose.hu oldalon dr. Szmodits Zsolt állatorvos, Dózi saját orvosa. – „Igazából nem csökken ezek mennyisége, de az izomrostok vastagsága lecsökken, ami komoly kondícióvesztést eredményezhet. A telivér akkor van jó kondiban, ha tréningben áll. Igen kellemes meglepetés volt, hogy Overdose kondíciója több mint kielégítő. Nagyon jól nézett ki, maximálisan meg vagyunk elégedve vele, nem fogyott le, nem zörögnek a csontjai” – tette hozzá a doktor.
Egészen tegnapig, amikor is a helyi állatorvos a velem utazó Dr. Szmodits Zsolttal közösen megröntgenezte a két első lábát. Kiderült, hogy minden nemhogy a tervezett, de a lehető legjobban halad: azaz a patacsont ferdüléséhez sikerült hozzákorrigálni a pata szerkezetét. Ezt követően új patkókat ragasztottak az első lábaira, és a tegnapi napon, három hónapja először elhagyhatta egy rövid sétára a boxát.

Mennyire izgult?

Majdnem, mint egy verseny startjánál. Azért is, hogy a röntgen igazolja a gyógyulást, és azért is, hogy nehogy örömében megugorva kárt tegyen magában.

Mik a tervek januártól?

Várunk, amíg a pataszerkezete készen áll a felkészítésre, mert addig türelemmel kell lenni. Overdose jelenlegi állapota egyértelművé teszi, hogy, ha megkapja a szükséges időt, és nem jön közbe semmilyen hátráltató körülmény, akkor jövő tavaszra készen fog állni a versenyekre. Azért is aggódni kellett, hogy a benne felgyülemlett energiát nehogy olyan virgonckodással adja ki, amivel kitörve vagy megugorva kárt okoz magának. Szinte ugyanolyan az állapota, amilyennek megszoktuk, tele van energiával.

Mikor térhet haza?

Adunk neki még egy kis időt, hogy tovább erősödjön a pataszerkezete. A régi sérült rész és az új pata ugyanis kimutathatóan el van válva egymástól, most nem érheti semmilyen komolyabb terhelés. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor talán valamikor novemberben. Ezután következhet egy újabb patkócsere, a télen pedig minden nap séta, séta, séta...
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

hlkatalin
2009. október 19. 19:37
Overdose a világ leggyorsabb lova és a betegsége ellenére az is maradt. Be fogja bizonyítani. HAJRÁ OVERDOSE!!!!
fókazsír
2009. október 19. 09:55
Kamu duma az egész! Ez a dög nem jó már semmire!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását