2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MSZP nem támogatja a közgyűlés feloszlatását

A fővárosi MSZP nem támogatja a közgyűlés feloszlatását - közölte Burány Sándor az MTI-vel szerdán.
2009. október 14. szerda 16:59 - HírExtra
"Az MSZP semmiképpen nem támogatja a Fidesz azon törekvéseit, amelyek nem a városlakók problémáinak megoldását, hanem a káosz előidézését szolgálják" - reagált a szocialisták budapesti elnöke Tarlós István szavaira, miszerint a Fidesz azt kezdeményezi, minden képviselő mondjon le a Fővárosi Közgyűlésben, hogy minél előbb sor kerülhessen egy új választásra. A fővárosi Fidesz-frakció vezetője bejelentette azt is, hogy a közgyűlés feloszlathatósága érdekében törvénymódosítást kezdeményeznek.

Burány Sándor hangsúlyozta: a Fővárosi Közgyűlés nem lehet foglya sem a több részre szakadt SZDSZ-frakció működésképtelenségének, sem a Fidesz beteges hatalomvágyának.
Álláspontja szerint Tarlós István az elmúlt napokban bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmatlan bármilyen városvezetői posztra. Mint mondta, néhány óra leforgása alatt az SZDSZ-szel való együttműködéstől eljutott a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának kezdeményezéséig. Ez mutatja, hogy nincs semmilyen stratégiája - vélekedett.

A MSZP budapesti elnöke úgy látja, Tarlós István mindenképpen részese akar lenni a fővárosi hatalomnak: előbb felajánlkozik Demszky Gábornak, majd elutasítás esetén már feloszlatná a közgyűlést. Ezzel szemben a fővárosi szocialistáknak világos és egyértelmű politikájuk van: képviselik választóik érdekeit mindaddig, amíg erre lehetőségük van - jelentette ki, hozzátéve: csak az a kérdés, hogy az SZDSZ lehetővé teszi-e, hogy a város érdekében megtett javaslataikat megszavazza a Fővárosi Közgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását