2024. május 7. - Gizella

Művészek a melegek védelmében

Marija Arbatova ismert írónő, valamint több színésznő és énekes sajtóértekezleten lépett fel egy melegklub bezárása ellen kedden Moszkvában.
2009. október 13. kedd 23:02 - HírExtra
Arbatova, aki feministaként és nonkomformista nézeteiről is ismert, kijelentette: a művészek a szexuális kisebbségek védelmében való önzetlen fellépésükkel bekapcsolódnak a demokráciáért folytatott harcba egy olyan időpontban, amikor "a vasárnapi helyhatósági választások megmutatták, hogy országunkban vége a demokrácia minden jelének".
Nyikolaj Alekszejev, az évek óta minden alkalommal betiltott melegfelvonulás fő szervezője kijelentette: a művészek fellépése a melegek védelmében áttörés.

A résztvevők egy Lélek és test elnevezésű melegklub bezárása ellen tiltakoztak. Az intézmény bezárását Oleg Mitvol, Moszkva Északi adminisztratív körzetének prefektusa követeli.

Leonyid Iljin, a bezárandó klub vezetője szerint a prefektus méltatlanul viselkedett: "Berontott a klubba, összegyűjtötte az újságírókat, és amikor látta, hogy azok elvesztik az érdeklődésüket iránta, kikelt magából. Mindennek elmondta a klubot, még a reflektorokat tartó oszlopokról is azt állította, hogy azok transzvesztitáknak való szerkezetek" - mondta.

Mitvol néhány hónapja jelentette be, hogy a Vakok Oroszországi Szövetségének kulturális, sport- és rehabilitációs komplexuma mellett lévő klubra panaszkodnak a környék lakói, és azt mondta, szerinte az állampolgárok morális leépülését elősegítő klubokat be kell zárni. Az ügyészség, a belügyi szervek, a fogyasztói felügyelet és a kábítószer-rendőrség bevonásával ellenőrzéseket rendezett, majd szeptemberben közölte, hogy a vakok szövetsége november 15-i határidővel felbontja a klubbal kötött bérleti szerződést.

Kilátásba helyezte továbbá, hogy következőként egy éjjel-nappal működő szaunát fog bezáratni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását