2024. június 17. - Laura, Alida

Fájdalmas megszorításokkal kormányra?

Fájdalmas kiigazító intézkedéseket helyezett kilátásba a brit konzervatívok választási győzelme esetére David Cameron, a párt vezetője, aki a manchesteri tory kongresszust bezáró csütörtöki felszólalásában Gordon Brown munkáspárti kormányát tette felelőssé a brit gazdaság válságos állapotáért.
2009. október 9. péntek 06:38 - HírExtra
Cameron a több mint egyórás beszédben kijelentette: nincsenek illúziói; ha a Konzervatív Párt jövő tavasszal kormányra kerül, megszorításokat kell bevezetnie a közkiadásokban, és ezek "fájni fognak". Hozzátette: a közelgő választások előtt sem ígér semmi olyasmit, amit nem tud teljesíteni.

A konzervatívok miniszterelnök-jelöltje azt mondta: szeretné, ha a brit lakosság megértené, mennyire súlyos a helyzet.

A Konzervatív Párt támogatottsága jó ideje messze meghaladja az 1997 óta kormányzó Munkáspártét, és az első felmérések szerint ezt a kongresszuson vázolt megszorítási tervek sem befolyásolták. A Sky News hírtelevízió megbízásából az Osborne-beszéd után elvégzett országos gyorsfelmérés szerint a toryk jelenleg 14 százalékponttal járnak a Labour előtt a népszerűségi listán.

A Munkáspárt - Tony Blair előző kormányfő vezetésével - egymás után három választást nyert, ami rekord a brit baloldal történetében. Cameron a toryk tizenkét éve elszenvedett katasztrofális választási veresége óta az ötödik vezető a Konzervatív Párt élén, de az első olyan, akinek reális esélye mutatkozik a 2010 tavaszán esedékes következő választások megnyerésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását