2024. május 3. - Tímea, Irma

A magyarok oldhatják meg a tejválságot

Az Európai Unió tejpiaci gondjainak megoldásában segíthetne, ha - részben vagy egészben - elfogadnák a magyar javaslatokat - jelentette ki Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.
2009. október 7. szerda 17:20 - HírExtra
Az agrártárca irányítója közölte: a tejpiaci gondok orvoslására Magyarország szerint átmenetileg meg kellene emelni a tej exporttámogatását 50 százalékkal. Emellett szintén átmenetileg 50 százalékkal volna célszerű növelni az intervenciós árakat, valamint a kvótaalapú közvetlen támogatások mértékét.

Gráf József úgy vélekedett: a magyar javaslatok elfogadása, jelentősen enyhíthetné az unió tejesgazdáinak kritikus helyzetét.

A miniszter jó irányba tett, de kis lépésnek minősítette a legutóbbi uniós informális agrárminiszteri értekezleten elfogadott határozatot, amelyben 20 ország felhívta az Európai Bizottságot, hogy záros határidőn belül fogalmazza meg konkrét javaslatait a tejpiaci gondok megoldására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását