2024. március 29. - Auguszta

Merre húz az MSZP?

A Fidesz szerint az emberek helyett az állami cégek vezetői mellé állt az MSZP azzal, hogy a szocialisták elutasították az állami cégvezetők fizetésének csökkentéséről szóló fideszes indítvány tárgysorozatba vételét a parlamentben.
2009. október 6. kedd 14:46 - HírExtra
Az MSZP kiállt amellett, hogy az állami vállalatok vezetői a jövőben is "elképesztően magas" fizetéseket, sokmillió forintos jövedelmeket vihessenek haza - értékelte keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.
Kérdésre válaszolva hozzátette: továbbra is fenntartják országgyűlési határozati javaslatukat.

Véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy míg a benyújtott jövő évi költségvetési javaslattal a kormány az utolsó tíz- és húszezer forintját is elveszi az embereknek, addig az állami cégek vezetői sokmillió forintos fizetést tesznek zsebre hónapról hónapra.

Ezen a helyzeten akart változtatni a Fidesz, amikor országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a kormány radikálisan csökkentse az állami vállalatok vezetőinek fizetését - mondta a helyettes szóvivő, kiemelve, hogy az MSZP hétfőn egyértelműen elutasította ezt az elképzelést, azaz a jelenlegi helyzet gyors és azonnali kezelését.

Az Országgyűlés hétfőn 164 igen, 175 nem és 7 tartózkodás mellett döntött úgy, hogy nem veszi tárgysorozatba a három fideszes képviselő által indítványozott országgyűlési határozati javaslatot. A tárgysorozatba vételt a Fidesz és a KDNP politikusai mellett két MSZP-s, egy SZDSZ-es és 13 független képviselő támogatta.

Az MSZP megint csak beszélt, a tettek pedig másról szóltak - vélekedett a döntésről Cser-Palkovics András.

Emellett emlékeztetett, hogy a szocialisták - miközben hétfőn leszavazták a fideszes javaslat tárgysorozatba vételét -, ugyanezen a napon nyújtottak be egy képviselői önálló indítványt az üggyel kapcsolatban. "Ez egyértelmű beismerése annak, hogy érdemben továbbra sem akarnak tenni semmit, csak beszélnek, beszélnek, beszélnek" - mondta az ellenzéki politikus.

Az MSZP törvényjavaslatának célja, hogy pontosítsa a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselői és felügyelőbizottsági tagjai pénzbeli juttatásának nyilvánosságra hozatalát, valamint maximálja a fizetésüket is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását