2024. április 19. - Emma

Nem csillapodnak az indulatok Esztergomban

Esztergom egyre többször kerül fel az ország politikai térképére Meggyes Tamás tevékenységének köszönhetően. A város fideszes polgármestere egymás után szállítja a botrányokat, ám valamiért mégis elkerüli a felelősségre vonást.
2009. október 5. hétfő 16:49 - Pénzes Dávid
Volt a városban már jogtalan telekszélesítési botrány, volt meghurcolt jegyző, megvert  polgármester-feleség, de megtörtént újságírók beperlése is mert rosszat mertek írni a város első emberéről. De itt van a Szent István Gimnázium esete is. Az ott történt felfordulás ellen néhány hete az iskola szervezett tüntetést, ami mögé a Jobbik is beállt, hogy felhívja Orbán Viktor figyelmét Meggyes áldatlan tevékenységére.

Csónakázó tó

Meggyes Tamás a tüntetésről
"Egy harmincezres városban százötven ember nem számottevő erő, akkor sem, ha hetente tüntetnek. A megmozdulást az MDF szervezte, de ott voltak az MSZP, az SZDSZ és más civil formációnak nevezett párttöredékek önkormányzati képviselői is. Ők tudják a választ a kérdéseikre, de az áll érdekükben, hogy rossz hírek terjedjenek Esztergomról."
A legújabb tiltakozás most szombaton az MDF élőlánc-akciója volt, melyet több civil szervezettel együtt tartott - ez a polgármester legújabb attrakciója ellen irányult. Meggyes Tamás ugyanis kitalálta, hogy épüljön egy luxuspanorámát nyújtó csónakázó tó, a város központjától 6 kilométerre, természetesen közpénzből. Ám minő véletlen, a tó éppen a polgármester háza előtt lenne.

A tervezett csónakázótó, Pihenőpark kialakítása kevésbé lenne aggályos, ha az Önkormányzat előbb eleget tenne az ott lakó polgárok kérésének, amikor ivóvízellátásról, csatornaépítésről vagy útépítésről van szó - állítja a helyi MDF - hiszen a mindezek a beruházások csak akkor valósulhatnak meg, ha azt teljes egészében a lakosok fizetik.

A tó medrének mélyítése körüli munkálatok a polgármester bevallása szerint elérhetik a százmilliós nagyságrendet, a teljes Pihenőpark kialakítása a 300 milliót is - természetesen közpénzből. „Ha Meggyes Tamás háza környezetének szépítésére van önkormányzati forrás, miért nincs pénz a lepusztult városközpontra, a Prímás szigetre, vagy a Kis-Duna környékére?" - teszik fel a jogos kérdést az élőlánc szervezői.

Lenne mire költeni

Eközben tény, hogy a válságra hivatkozva az önkormányzat az idén már nem csatlakozik az idáig az MDF által a költségvetésbe beharcolt Bursa Hungarica ösztöndíj-rendszerhez és nincs kellő pénz arra se, hogy Esztergom komolyabban részt vehessen a panelprogramban. A város szemétlerakója pedig nem felel már meg az uniós szabványoknak, a szemetet több tucat kilométerre kell hordani Esztergomtól, ezért a szemétszállítási díjat a testület több, mint a duplájára emelte.

Az MDF helyi politikusai szerint a polgármester önkényeskedéseire jellemző, hogy amennyiben úgy gondolja helyesnek, jogerős bírósági ítéleteket sem hajtat végre; Meggyes Tamás mindeközben a képviselőkkel agresszíven, gyakran fenyegetően, az emberi méltóságot sértően beszél, módszerei diktatórikusak, stílusa elfogadhatatlan.

És még egy botrány


Hétfőn egy internetes blog birtokába jutott egy levélnek, amelyen Meggyes Tamás aláírása is szerepel. Ebben (elvált) felesége számára úgy kíván átadni háromszor negyvenezer forintot, hogy azt saját titkárnőjével végezteti el. Ez pedig több mint arcátlanság. Közalkalmazottal végeztetni egy ilyen ügyet (bármenyire is piti az) messze nem szabályos. Aki saját magánügyeire használja a közhivatalt és azok dolgozóit, az morálisan alkalmatlan egy város vezetésére.

A legérdekesebb kérdés már régen nem az, hogy miként lehet felelősségre vonni - vagy legalább megrendszabályozni - Meggyest, hanem az, hogy a Fidesz vezérkara miért nem tesz semmit az ügyben. Ismerve a Fidesz pártszigorát, egy komolyabb intéstől lehet, hogy Meggyes meghunyászkodna. Ha meg ez sem segít, akkor talán ki kellene zárni a pártból, és a környékére sem engedni a következő választásnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. október 6. 09:02
Meggyes csak azt csinálja,amit a Fütyesz fog cinálni,ha hatalomra kerül!
p-Aga
2009. október 6. 08:26
Megyes Tamás egy leendő kormányzópárttal a háta mögött most már azt képzeli, kakas lehet a szemétdombján.
A leendő kormányzópárt nem veszi észre, hogy ilyen barátnál még egy ellenség is jobb.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását