2024. május 3. - Tímea, Irma

"A szemét nem vész el, csak átalakul"

A szemét nem vész el, csak átalakul címmel nyílt dizájnműhely várja az érdeklődőket szombaton a Vam Design Centerben Budapesten.
2009. október 5. hétfő 18:50 - HírExtra
A látogatók hulladékból ékszereket, használati- és dísztárgyakat készíthetnek a DNS Group alkotócsoport vezetésével. Alapanyagként az alkotók petpalackot és ásványi kőzettörmeléket használnak, amely úgy formálható, akár az agyag, könnyen kezelhető, gyorsan megszárad, és tetszés szerint színezhető, festhető - tájékoztatta az MTI-t a kiállítóhely.

A workshopon most bárki megismerkedhet a technikával, szabadon kipróbálhatja fantáziáját, kézügyességét, egyúttal választ kaphat néhány, a környezettudatosság fontosságára és szükségszerűségére rávilágító kérdésre.

A projekt fontos eleme, hogy a gyerekeket is bevonják az alkotási folyamatba, amelynek során rengeteget megtudhatnak arról, hogy milyen környezetkárosító hatása van a pillepalacknak és a többi - nem lebomló - szemétnek. Az iskoláskorú gyerekeket megmozgató játékos foglalkozásokon az érdeklődők térbútorokat készíthetnek pillepalackokból.

A DNS Egyesület által kitalált projekt egy olyan társadalmi, közösségi, közjóléti célokat szolgáló program, ami egyben egy környezetvédelmi és művészeti-kreatív lehetőség is. A workshopon való részvétel a kiállítás belépőjével ingyenes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását