2024. május 2. - Zsigmond

Van élet a Megasztár után

Bár lecsengett a Megasztár mizéria, a tehetséges és kitartó énekesek számára adott a lehetőség arra, hogy továbblépjenek. Erre az útra lépett Hien is, akit megkerestünk egy interjú erejéig, - meséljen arról, hogy zajlanak mindennapjai a verseny óta.
2009. október 2. péntek 17:59 - HírExtra
A Megasztár negyedik szériája körül nagy felhajtás volt, mivel abban az évadban 18 év alattiak is jelentkezhettek, amiért az ifjú tehetségek szülei, a show készítői is kaptak hideget - meleget. A fröcsögők szerint, egy gyereknek semmi keresnivalója a színpadon, hanem inkább a barátaival és legfőképpen a tanulással kellene töltenie az időt.
A széria egyik nagy közönségkedvence a vietnámi származású tini- Hien volt.
Azóta kicsit elült az őrület a versenyzők körül, és mindenki a maga módján próbálkozik karrierje további építésén.

Ezért megkerestük az ifjú énekesnőt egy interjú erejéig, hogy kiderítsük mivel tölti mostanság a napjait. A beszélgetésből egyértelműen kiderül, hogy Hien egy kiegyensúlyozott és boldog tini, aki lassan fiatal nővé érik.



Kis emlékeztető:

Horoszkóp: Halak
Kisállat: Két cica és egy Labrador
Kedvenc filmje: Step up2, Vicky Cristina Barcelona, Lökd a ritmust, Hancock, Alkonyat (Twilight)
Kedvenc énekes: Beyonce, Alicia Keys, Rihanna, T.I, Lil Wayne, Chris Brown
Legkedveltebb zenei stílus: rnb, hiphop, soul, pop
Hobbija: fotózás
Amit szeret: hawai pizza, lasagne
Amit utál: pacal
Kedvenc állat: szibériai tigris
Nguyen Thanh Hien Budapesten született 1994. március 6-án vietnámi szülők harmadik gyermekeként. Hétéves koráig élt a fővárosban, majd családjával Sopronba költözött, ahol az általános iskola mellett hat évig szorgalmasan zongorázott és hét éven keresztül hegedült. Nagyon nagy példaképe volt Vanessa Mae, hegedűművésznő, ezért a hegedű sokkal fontosabbá vált számára a zongoránál. Számtalan koncerten hegedűszólóval is fellépett, ahol a soproni szimfonikus zenekar kísérte.

Az éneklés a születésétől fogva az élete része. 2008-ban jelentkezett a TV2 zenei tehetségkutató műsorába, a Megasztár negyedik szériájába. A műsor során remekül haladt előre, ám végül az ötödik fordulóban kiesett, így a hatodik helyen végzett.

A tévés tehetségkutató óta nagyon komolyan veszi a hangképzést és az énektanulást. A Megasztárban ismerte meg Csík Sanyi énekest, énektanárt, akinél jelenleg is tanul. 2009 július 22-én jelent meg az első klipje Túl szép címmel.

Hogy vagy mostanában?

Köszönöm a kérdést, nagyon jól vagyok. Jól érzem magam a bőrömben, csak nagyon kevés lett a szabadidőm.

Hogy telt a nyarad?


Izgalmasan. Családommal elutazunk Olaszországba meg a Balatonon is nyaraltam és rengeteg időt töltöttem a barátokkal végre.

Hogy megy a suli? Magántanuló vagy?


Eddig úgy néz ki, minden jól megy, jó jegyeim vannak. Nagyon magas az elvárás az ELTE Trefort gimiben, de számomra teljesíthető, amúgy nem vagyok magántanuló.

Mi a kedvenc tantárgyad?

Főként a reáltantárgyak érdekelnek meg az angol.

Mi szeretnél lenni ha „nagy” leszel?

Szeretnék orvosi egyetemre járni és fogorvos lenni, de persze nagyon érdekel az énekesi, előadóművészi pálya is. Addig szeretném csinálni, amíg megy, és jól érzem magam benne.

Hogy telik egy átlagos napod?

A hétköznapok természetesen a sulival kezdődnek, délután sokat vagyok mostanában a stúdióban. Az utolsó simításokat, javításokat végezzük a most már tényleg nem sokára megjelenő lemezemen. Aztán ha belefér a tanulás és házi írás közé a barátokkal való találka, akkor velük töltöm el a maradék időt. Hetente járok még az énektanáromhoz is, Csík Sanyihoz is és újabban pedig egy tánckoreográfiát tanulok Karsai Zizitől. Egy divatbemutatón fogjuk bemutatni. Izgulok, mert a közönség még nem láthatott engem úgy igazán táncolni, pedig évekig hip-hopoztam.

Miben változott az életed a Megasztár óta?

A Megasztár döntőiben előadott produkciói
• Top 15: If I Ain’t Got You (Alicia Keys)
• 1. döntő: Crazy in Love (Beyoncé)
• 2. döntő: Umbrella (Rihanna)
• 3. döntő: A fák is siratják (LGT)
• 4. döntő: Boldogság gyere haza (Cserháti Zsuzsa)
• 5. döntő: Su-su bolondság – duett Tóth Lüszivel (Csinibaba filmzene)
• 5. döntő: Nobody Wants To Be Lonely – duett Gáspár Lacival (Ricky Martin és Christina Aguilera)
Kár lenne tagadnom, hogy teljesen megváltozott. Felpörögtek az események, de nagyon élvezem, amíg bírom. Sokszor tud fárasztó is lenni, meg hát ugye az iskola nagyon fontos a számomra és nem szeretném egy pillanatra sem hanyagolni. A Megasztár óta sokkal talpraesettebb lettem, ami nagyon pozitívan hat ki egyes helyzetekben. Az, hogy nagyon sok helyen felismernek nagyon jól esik, de néha azért ez is eléggé kiveszi az ember szabad energiáit.

Tartod még a kapcsolatod az ex-Megásokkal?

Igen, egész jó kis barátságok alakultak ki a műsor alatt. Karcsival, Soniával és Viktorral találkozom a leggyakrabban. Sokat beszélünk telefonon, vagy a fellépéseken, rendezvényeken szinte mindig összefutunk.


Milyen élmény volt klipforgatásod?

Hú. Hát az nagyon izgalmas volt. Életemben nem volt még ilyenben részem és nagyon érdekes volt látni egy profi stáb munkáját. Hajnalban kezdtünk a smikeléssel és a hajsütéssel. Addig beállították a technikát. Aztán felvettük az egészet több kameraállásból, közben fotósorozat, smink-ruhaigazítás. A ruhákat Vietnámból küldték, ott tervezte egy magyar származású divattervező és valamikor hajnalban 2-3 óra felé végeztünk. Aztán persze a munka jó része csak ezután következett. Bajkov Valentin és csapata készítették a digitális háttér animációt, ami szerintem nagyon jól sikerült.

Lesz még klipped a közel jövőben?

Bizony ám. Elég izgalmas terveket raktunk össze a manageremmel, de ezek még titkosak, úgyhogy mindent a maga idejében. De biztosan tudni fog róla mindenki és remélem majd ezt is ugyan olyan nagy szeretettel fogadják, mint a Túl szépet.

Mik az egyéb jövőbeli terveid?

Jó eredményeket akarok elérni a suliban, szeretném tartani az eddigi szintem. Az éneklésben is szeretnék fejlődni, képezni a hangom. Ami viszont a legfontosabb, hogy elkészüljön életem első nagylemeze és most ezért dolgozom.

Hien rajongói legközelebb ma este (október 2.) találkozhatnak a tini-sztárral egy vietnámi fesztivál keretén belül, a Pataky Művelődési Központban. A vietnámi ŐszFelező fesztivál (eredeti néven Tet Trung Thu) egy régi fesztivál, amely a gyerekeknek szól. A fesztivál eredete több ezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Ez a fesztivál legnagyobb fesztiválok egyike Vietnámaban családok részére és a legnagyobb ünnep a gyerekek számára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását