2024. április 20. - Tivadar

Mindent elárulnak az EU-ról

Szolgáltatásbővítést jelentett be csütörtökön az Európai Unió, az OECD, a Világbank, az Európa Tanács, az IMF és az Északi Tanács hivatalos kiadóinak magyarországi ügynöksége, az Euro Info Service.
2009. október 2. péntek 17:49 - Pénzes Dávid
Az Euro Info Service 1998 óta működteti Magyarország első, mai napig legnagyobb magyar nyelvű online EU adatbázisát Európa Szerver néven, www.euroinfo.hu elérhetőséggel. 1993 óta egyedüliként veszi fel és teljesíti azokat a megrendeléseket, amelyek az EU Hivatalos Kiadója, az OECD, a Világbank, az Európa Tanács és a Nemzetközi Valuta Alap valamennyi publikációjára vonatkoznak, különös tekintettel az EU Hivatalos Lapjára, jogtárára és az Eurostat statisztikai kiadványaira.

A megújult honlapon gyakorlatilag minden információ elérhető, amit e szervezetek közzétesznek. Záhorszky Edit, a cég gazdasági igazgatója a HírExtrának elmondta, hogy a teljes adatbázist megújították, így rendkívül széles az az információ mennyiség, amit a cég partnerei elérhetnek: több ezer oldal, tematikusan rendezett anyag, valamint ehhez kapcsolódó statisztikák és egyéb kellékek. Megtalálhatók benne az Európai Unió aktuális és jövőbeni kérdéseinek, folyamatainak komplex, tematikus vizsgálata, melyek az Unió egészének fejlődését és a magyar érdekek szempontjait tekintik prioritásnak.

A híreket természetesen magyarul olvashatják az előfizetők, tette hozzá a gazdasági igazgató, valamint kiemelte, hogy az újítások révén sokkal barátságosabb lett az oldal, és az információk is sokkal könnyebben hozzáférhetőek.

Kiknek hasznos?

Az új adatbázisra bárki előfizethet, Záhorszky Edit a gazdasági élet valamennyi szereplőjére számít, valamint egyetemekre, főiskolákra, tudományos intézetekre, és a kormányzati szervekre. Azaz mindazokra, akik az említett intézmények híreit nem nélkülözhetik. A gazdasági igazgató ezen kívül bizonyos médiumokkal is szoros partnerséget szeretne kötni. Mint mondta ez már két esetben meg is valósult, így Magyar Távirati Iroda uniós híreinél az euroinfo anyagait használja fel, valamint az Observerrel is létrejött a megállapodás. Ezek a szerződéskötések már kifejezetten az új adatbázis és szolgáltatásbővítésnek köszönhetőek.

A honlapon egy gyors regisztráció után egyetlen hírt teljes terjedelmében elolvashat az érdeklődő, a többihez már előfizetés szükséges. Aki így dönt, emailben kapja meg az aktuális információkat az általa kiválasztott témakörben. A témakörök: gazdaság, környezetvédelem, energetika, belpolitikai kérdések, globalizáció, egészségügy, esélyegyenlőség, halászat, hétköznapok Európája, információs, társadalom, ipar, kommunikáció, közlekedés, kultúra, mezőgazdaság, kereskedelem, népesség, oktatás, pénzügyek, regionális politika, reformok, szociális és munkaügyi kérdések, szolgáltatások, turizmus, vállalkozások.

Saját hírek

Euro Info Service
Az Euro Info Service az Európai Unió, az OECD, a Világbank, az Európa Tanács, az IMF és az Északi Tanács hivatalos kiadóinak magyarországi ügynöksége. 1993-ban az első EU kiadványokat foglalkozó irodaként jött létre. 1994 - 98 között az EU-Phare Kommunikációs Stratégia Projekt egyik fő kivitelezője volt (középiskolai EU versenyek, Schuman - táborok, magyar nyelvű kiadványok, CD-k, stb.).
Fontos szolgáltatás lehet a vállalatok számára, a saját sajtóanyagok megjelentetése az oldalon, amivel elérhetők, hogy a szakmai nyilvánosság minél hamarabb értesüljön a legfontosabb üzeneteikről.

Az Euro Info Service kapcsolatban áll más, európai uniós kiadványokat forgalmazó kiadókkal is: Sai Global (ILI), Europa Publications, Europa Law Publishing, Taylor & Francis, WelcomEurope, European Study Service, Eurocomment stb.

Záhorszky Edit kérdésünkre elmondta, a magántulajdonban lévő cég ügyvezető igazgatója Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő, aki 1992-ben alapította a céget.

Jön az elnökség

A szolgáltatásarzenál pillanatnyilag talán legaktuálisabb eleme, hogy képesek vagyunk mindenkinek, minden döntési szinten megadni valamennyi információs anyagot, amelynek ismerete feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a küszöbön álló soros Európai Uniós elnökség időszakára ne csak felkészülhessen, hanem az elnökség időszakát minél hasznosabban dolgozhassa végig.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását