2024. április 25. - Márk

A Fidesz rendet tenne Sukorón

A Fidesz kormányra kerülése esetén felül fogja vizsgálni a sukorói beruházással kapcsolatos szerződéseket, a felelősöket megkeresi, a pénzt visszaszerzi, és helyreállítja a törvényes állapotot.
2009. október 2. péntek 13:55 - HírExtra
Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján mindezt azzal összefüggésben mondta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlése szerint valós értéküknél csaknem 600 millió forinttal drágábban szerepelnek a sukorói ingatlancsere szerződésében a pilisi és albertirsai földterületek. A fideszes politikus emlékeztetett arra is, hogy az Állami Számvevőszék megállapította: a telekcsere-szerződés a polgári törvénykönyv alapján semmisnek tekinthető.

Répássy Róbert közölte: a kormánytól független szervek eljárásai mára világossá tették, hogy a sukorói beruházás egy közönséges lopás, ugyanis az államot, ezen keresztül pedig az adófizetőket több száz millió forintos kár érte. A kormány azonban továbbra is támogatja a lopást, mert a bizonyítékok ellenére még mindig nem vették le a kiemelt fejlesztések listájáról a projektet - tette hozzá.

A frakcióvezető-helyettes szerint Oszkó Péter pénzügyminiszter személyesen is "a tolvajok mellé állt" azzal, hogy többször is azt állította: alapvetően rendben van az eljárás.
Kifejtette: a Fidesz nem hagyja, hogy több száz millió forintot lopjanak el az adófizetőktől a kormány támogatásával, ezért amint a választók megbízzák őket, felül fogják vizsgálni a szerződéseket, a felelősöket meg fogják keresni, a pénzt vissza fogják szerezni, és helyreállítják a törvényes állapotot. "Nem tűrjük, hogy ellopják a pénzt és a földet az emberektől, itt nem fog semmiféle törvénytelen kaszinóberuházás megvalósulni" - szögezte le.

Répássy Róbert szerint "mindennek a teteje", hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) úgy reagált a főügyészség vezetőjének közlésére, hogy felkérte a sukorói beruházással kapcsolatos földcsere ügyében a pilisi és albertirsai ingatlanokról eltérő véleményeket megfogalmazó szakértőket, folytassák le szakmai vitájukat a földterületek értékével kapcsolatban.

"Majd az ügyészség nyilván egyeztetésre fogja hívni a nemzeti vagyonkezelőnek az illetékes munkatársait. Ezt úgy fogják hívni, hogy kihallgatás" - fogalmazott a fideszes politikus.

Megjegyezte, hétfőn is kérni fogják a parlamentben, hogy a Ház vegye napirendre a beruházás ügyében felállítandó vizsgálóbizottságról szóló indítványukat. A testület létrehozását eddig minden esetben elutasították a szocialisták és a szabad demokraták, még csak napirendre sem vették az indítványt - tette hozzá Répássy Róbert.

A King,s City elnevezésű beruházásra egy amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport készül, amely 2013 közepére 275 milliárd forintos költséggel gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván létrehozni a Velencei-tó északi partján. A hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztatóközpont is helyet kapna.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását