2024. május 3. - Tímea, Irma

Bajnokok Ligája: a nyolc közé tart a magyar csapat

A Veszprém a nyolc közé vágyik, a Győr győzni akar. A Szeged visszafogott, a Ferencváros pedig először be szeretne kerülni a Bajnokok Ligájába. A HírExtra körképe a BL rajt előtt – középpontban a Veszprémmel.
2009. október 1. csütörtök 17:59 - Gedei Szilárd
Október első hétvégéjén elkezdődik a nagyüzem a nemzetközi kézilabda kupákban. A férfiaknál a szokásoknak megfelelően a bajnok MKB Veszprém és a Pick Szeged, még a női mezőnyben a Győri ETO és a Ferencváros érdekelt a Bajnokok Ligájában, néhány kisebb gárda pedig a második és harmadik számú kupasorozatokban indul.

Ismét a nyolc közé tartanak

Ez jön a hétvégén
Bajnokok Ligája selejtező, nők: FTC-RightPhone - HC Szmart (ukrán) péntek 15:00
Bajnokok Ligája, férfiak: Pick Szeged - Csehovszki Medvegyi (orosz) szombat 17:15
Bajnokok Ligája selejtező, nők: FTC-RightPhone - Brühl (svájci) szombat 15:00
EHF Kupa, nők: BNTU Minszk (fehérorosz) - Mondi-Békéscsaba szombat 16:00
EHF Kupa, nők: Alcoa-Fehérvár - Izmir (török) szombat 18:00
Bajnokok Ligája, férfiak: Rhein-Neckar Löwen (német) - MKB Veszprém vasárnap 16:30
Bajnokok Ligája selejtező, nők: FTC-RightPhone - FC Köbenhavn (dán) vasárnap 11:00
A Veszprém vasárnap nem is akármilyen csapat, hanem a német sztárklub, a Löwen ellen kezdi meg szereplését az első számú klubsorozatban. Sok változás nem történt a magyar bajnok háza táján – a klub célja a 2009-2010-es szezonban is az eredményes Bajnokok Ligája szereplés.

„Tavaly Európa legjobb nyolc csapata közé kerültünk, idén pedig az a célunk, hogy meg tudjuk ismételni ezt az eredményt. A célkitűzésünk attól független, hogy gyakorlatilag a legerősebb Bajnokok Ligája csoportba kerültünk” – mondta a HírExtrának Mocsai Lajos, a veszprémiek trénere. – „Hogy jobb-e az idei csapat, mint a tavalyi? A puding próbája mindig az evés… Annyi biztos, hogy az eddigi feladatainkat teljesítettük, az azonban, hogy mire leszünk képesek csak a mérkőzéseken fog kiderülni” – tette hozzá a szakember.

Meglepetéssel nyitnának


ETO: már készülnek
A magyar bajnok és kupagyőztes Győri Audi ETO gárdája még csak készül a nagy Bajnokok Ligája menetelésre. Konkoly Csaba csapata háza táján még mindig az a legfontosabb kérdés, hogy a sérült Görbicz Anita vissza tud-e térni a BL kezdetéig, vagy kénytelenek lesznek nélkülözni a világklasszis játékost.
Idén egyébként változik a sorozat lebonyolítása: ezúttal már négy hatos csoportban küzdenek Európa legjobb férfi kézilabdacsapatai a továbbjutásért – az oda-visszavágós rendszerű csoportmeccsek után az első négy helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Iváncsikék vasárnap a német Rhein-Neckar Löwen otthonában kezdik meg a nagy menetelést. A sorsolás szeszélye folytán ráadásul második meccsüket (a francia Chambery ellen) is idegenben kell majd abszolválnia Mocsai Lajos együttesének. A csoportban még a lengyel Kielcével, a szlovén Gorenjével és a bosnyák Szarajevóval találkoznak a veszprémiek.

„Tudjuk, hogy az első mérkőzés nagyon nehéz lesz. A Bajnokok Ligája érdekes verseny, hisz minden derbi más és más, függetlenül attól, hogy idegenben vagy hazai pályán lépünk pályára. Nagyon magas színvonalú mérkőzéseink lesznek, ez egészen biztos. Én azt várom, hogy az első két helyen végezzünk a csoportunkban” – mondta Eklemovics Nikola a csapat honlapján.

Mocsai Lajos a vasárnapi meccsről azt nyilatkozta a HírExtrának, hogy érzi csapatában az erőt a karlsruhei győzelemhez, s bár a Löwen a mezőny egyik legkomolyabb csapata, a Veszprémet viszont senki sem tartja igazán esélyesnek, meglepetést okozni mennek Németországba.

S reméljük, két ponttal térnek majd haza…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását