2024. május 16. - Mózes, Botond

Kevesebb adócsalás?

Az adócsalás és a túlzott adóadminisztráció visszaszorítását szolgálja az európai közösségi jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését célzó egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat - mondta Katona Tamás pénzügyi államtitkár hétfőn, az Országgyűlésben.
2009. szeptember 28. hétfő 22:14 - HírExtra
Katona Tamás, a törvényjavaslat általános vitájában tartott expozéjában hangsúlyozta: az átvett európai uniós irányelvek célja, hogy a szolgáltatások utáni forgalmi adóztatást minél inkább a fogyasztás helyéhez közelítsék a teljesítési helyre vonatkozó szabályok megváltoztatásával.

Az átvételre szánt irányelv továbbá csökkenti az adóalanyok adminisztratív terheit azáltal, hogy a hozzáadottérték-adó visszatérítésére vonatkozó szabályokat teljes mértékben elektronikus útra tereli - fűzte hozzá.

Az államtitkár megjegyezte: a törvény elfogadása után - a termékekhez hasonlóan - a határon átnyúló szolgáltatásokról is kötelező lesz összesítő nyilatkozatot adni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását