2024. április 28. - Valéria

A válság nem vette el a fejlesztési kedvet

A vállalkozói fejlesztési igényekben a válság ellenére nincs megtorpanás - állapítja meg a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az általa szeptemberben befogadott hitelkérelmek alapján.
2009. szeptember 28. hétfő 13:06 - HírExtra
Az MFB szeptember 27-ig közel 265 milliárd forint összegű új hitelt hagyott jóvá a vállalkozói programok szerinti hitelek keretében - közölte a hitelintézet hétfőn az MTI-vel. A bank szeptember 21-27. között több mint egymilliárd forintot folyósított a kkv szektor vállalkozóinak a korábban jóváhagyott hitelszerződések teljesítéseként.

Az MFB augusztusban közel százzal több kérelmet hagyott jóvá a kkv-szektort érintő hitelprogramok keretében az előző év azonos időszakához képest, ami mintegy 3,2 milliárd forinttal több új forrást jelent. Szeptember 27-ig megközelítőleg 40 milliárd forintot folyósított a mikro-, kis- és középvállalkozások jóváhagyott hitelkérelmeire.

A bank kkv hiteleinek kedvezményes kamata kevesebb mint 5 százalék (3 havi EURIBOR + legfeljebb 4 százalék, 15 éves futamidőre).

Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési-, Agrárfejlesztési- és az Agrár Forgóeszköz-, valamint az MFB Forgóeszköz Hitelprogramok keretein belül további jelentős források állnak még a kkv szektor rendelkezésére - hívja fel a figyelmet az állami fejlesztési bank.

Az MFB internetes honlapján nemrég új rovatot indított KKV Hírek menüpont alatt. A honlapon eddig is megtalálhatóak voltak a kedvezményes kamatozású és hosszú lejáratú vállalkozásfejlesztési hitelek feltételei, az új rovatban a bank a beérkezett és jóváhagyott hitelek nagyságrendjét is ismerteti. A refinanszírozott, azaz a programokhoz köthető, kihelyezett hitelösszegeket hetente közzéteszi, a közvetlenül jóváhagyott hiteleket pedig havonta összesíti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását