2024. március 29. - Auguszta

Béres Alexandra új kihívása

Alexandra hamarosan anyai örömök elé néz, ezért az elmúlt hónapokban kevesebb feladatot vállalt, így nem sokat hallottunk róla. Most megkerestük egy interjú erejéig és hétköznapjairól faggattuk.
2009. szeptember 27. vasárnap 12:59 - Zelenij Linda
Béres Alexandra mindent elért az élsportban, amit lehet, továbbá saját életmód programot fejlesztett ki, dvd-ket és könyveket jelentetett meg, emellett pedig évek óta boldog feleség. Most pedig élete egyik legnagyobb megmérettetésére készül - az anyaságra.

Ezzel kapcsolatban kerestük meg Béres Alexandrát egy interjú erejéig, amire egyik edzése után került sor. Ugyanis még a terhessége nyolcadik hónapjában is aktív - igaz, ez csak senior torna. Meg kell hagyni Szandra nagyszerűen, néz ki, teljesen ki van virulva jó kedvű és igazán közvetlen.

Hogy érzed magad, hogy viseled a terhességet?

Nagyon jól vagyok köszönöm. Szerencsés vagyok, mert korábban sem volt semmi bajom. Szinte álomszerű az egész terhesség, olyan szempontból, hogy nem ezt vártam, sokkal nehezebbre számítottam. Ugye az utolsó hónapokban vagyok, és azt szokták mondani, hogy ilyenkor a legnehezebb. De én mégis teljesen jól vagyok, tele energiával.

Miben különbözik most az életviteled az eddigiektől?

Eredmények
1994 Ms. Fitness Hungary ’94. 1. Helyezett
1995 Ms. Fitness World ’95. 9. Helyezett
1995 Ms. Fitness Hungary ’95. 4. Helyezett
1995 Ms. Fitness Europe ’95. 3. Helyezett
1995 Ms. Fitness Moda 1. Helyezett
1996 Ms. Fitness World ’96. 1. Helyezett
1996 Ms. Fitness Hungary ’96. 1. Helyezett
1996 Ms. Fitness Europe ’96. 1. Helyezett
1997 Pro Fitness Europe ’97. 3. Helyezett
1997 European Pro Fitness 4. Helyezett
1999 Ms. Fitness Hungary ’99. 1. Helyezett
1999 Ms. Fitness Europe ’99. 1. Helyezett
Most már sokkal kevesebbet vállalok, főleg az utóbbi két-három hónapban, mert eddig azért dolgoztam tíz órát naponta. Mára inkább csak napi négy-hat órát töltök munkával, mert egyszerűen fizikailag nem bírok annyit, mondjuk nem is akarom erőltetni. Inkább tanulós, készülős, írós dolgokat csinálok.

Mivel nem tudtam annyit mozogni, mint általában és sok szabad időm maradt, ezért inkább tanulni kezdtem. ennek eredményeképpen például most volt az olasz nyelvvizsgám a hétvégén, pedig csak nyáron kezdtem el tanulni.

Emellett a PhD-re készülök, mert most vagyok az utolsó félévemben. Ehhez egy több száz fős kutatást végzek, aminek épp a közepén járok.

Illetve több szakértői pozíciót is elvállaltam az utóbbi időben. Tehát nem unatkozom egyáltalán, csak a hangsúly áttolódott azokra a dolgokra, amiket a számítógép előtt lehet végezni, a torna helyett.

Félsz az új szerepedtől?

Az egyetlen dolog, amitől mindig is tartottam az életem során, az a bizonytalanság. Tehát amikor nem tudom, hogy mire számítsak. Ez egy teljesen új helyzet, de én azt mondom, hogy sok akadály volt már életem során előttem, és azokkal is megküzdöttem valahogy, ezzel is meg fogok birkózni. Biztos, hogy nem leszek tökéletes anyuka, de nincs olyan szülő, aki 100 százalékig mindent meg tud adni a gyermekének. Én arra törekszem, hogy jó környezetet, szeretet teljes családot tudjak teremteni magunknak.

Magasra tettem a lécet, mert az én családom nagyon – nagyon sokat adott nekem. Minden, ami jó bennem, az szerintem a családomnak köszönhető. Rengeteg szeretet, törődést és gondoskodást kaptam a szüleimtől, és ez egy követendő példa előttem. Remélem, hogy legalább valamennyit meg tudok majd belőle valósítani.

Tudjátok már a baba nemét? Vagy meglepetés lesz?
Kislány lesz.

Nevet választottatok már?


Béres Alexandra
Született: 1976. 05. 07., Budapest
Csillagjegy: Bika
Magasság: 173 cm
Súly: 62 kg
Haj: gesztenyebarna
Szem: zöld
Hobbi: kutyusok (Arnold, Zoé), sí, olvasás, minden, ami játék (jelenleg: Wii)
Legjobb nyaralás: Barcelona a családommal
Legszebb hely, ahol eddig jártam: Tahiti
Ahova egyszer el szeretnék jutni: Új-Zéland
Kedvenc szín: zöld
Kedvenc állat: fóka, kutya
Kedvenc étel: sushi
Kedvenc zene: Sting
Kedvenc könyv: Holt Költők Társasága
Kedvenc idézet: „Az örömhöz kedv is kell! „
Mottó: Minél többet adsz, annál gazdagabb vagy!
Azt, még nem döntöttük el. Van már hét nevünk, egyelőre ennyire sikerült leszűkíteni a listát. De mindennap más szimpatikusabb. Még a szülőknek sem tudunk mit mondani, pedig minden nap kérdezgetik.

Van valami koncepciód a sportra neveléssel kapcsolatban?

Igen, mindenféleképpen meg fogom neki adni a lehetőséget a sportolásra. Tehát elviszem edzeni, valamint megmutatok neki több dolgot, de hogy mit választ, az majd abszolút rajta múlik. Az élsportot nem fogom nála erőltetni, de ha olyan típusú lesz, mint én, akkor nem lehet majd kivonszolni az edzőteremből. De majd meglátjuk mihez lesz affinitása.

Tervezel kiadni valamilyen kismama specifikus terméket?

Nem, semmit. Valahogy nem érzem fontosnak ennek az üzleti oldalát. Valamiért ez most nagyon távol áll tőlem. Bár foglalkoztam már kismamákkal, és szülés utáni visszaváltozással, de most más, hogy így benne vagyok. Egyelőre még én is tapasztalatot gyűjtök, tanulok. Lehet, hogy majd a következő babával lesz kedvem ilyesmihez, mert már van mögöttem valami tudás. Most inkább élvezem és megélem az egészet.

Szülés után mikor tervezed a visszatérést?

Hát szeretnék azért a babával lenni. De olyan három hónap után szeretnék már fokozatosan visszatérni. De nem teljesen, csak napi pár órás szinten. Valahogy úgy képzelem el, hogy tartok heti pár órát, addig meg anyukám vigyázna rá.

Sok boldogságot és egészséget kívánunk nekik!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását