2024. április 25. - Márk

342 fajta lecsó

"Belecsaptak" a lecsóba, pontosabban annak főzésébe a székesfehérváriak szombaton: az immár ötödik alkalommal megrendezett Lecsófesztiválon 342 bográcsban rotyogott a népszerű eledel.
2009. szeptember 26. szombat 16:17 - HírExtra
A főzőcsapatok - köztük törökök és Erdélyből érkezettek - Székesfehérvár egyik legforgalmasabb útját, a Várkörutat, valamint a Rákóczi út egy szakaszát foglalták el.

Barátok, munkahelyi kollektívák, civil szervezetek, nyugdíjas egyesületek, helyi politikusok aprították a hagymát, szeletelték a paprikát és paradicsomot, forgatták a fakanalat.

A legtöbben a hagyományosan készülő lecsóra "esküdtek", s legfeljebb némi kolbásszal, sonkával bolondították meg a paprikás, hagymás, paradicsomos egyveleget. Voltak, akik gombával, mások darált hússal, gyalult tökkel vegyítve az alapanyagokat, igyekeztek különlegeset "alkotni".

A török Koeceli-ből érkezett tűzoltócsapat tagjai - akik egyébként padlizsán szeletekkel "dúsították" a remeküket,- állították: a lecsót ugyan a törökök "találták fel", de a magyarok már túltettek rajtuk, finomabb lecsót főznek, mint ők.

A bográcsok tartalmát három zsűricsapat ízlelgette, bírálta egészen késő délutánig. Mindegyik 10-10 lecsót "juttatott" a döntőbe, s azok közül sorsolással választották ki, melyek érdemelték ki a legjobbaknak járó díjakat, s kit illet meg főztje alapján az idei lecsókirály cím.

A fesztivállal párhuzamosan a város fő utcáján zajlott a Fehérvári Vígasságok táncos, zenés programja, a Vidám parki csónakázó tavon pedig a sárkányhajósok küzdöttek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását