2024. április 24. - György

Létszámleépítés a rendőrségnél is

Bár a kormány a rendőrség megerősítését kiemelt célnak tartja, hogy a közbiztonságba vetett bizalom helyreálljon, az országos rendőrfőkapitány kezdeményezésére több főkapitányságnak is csoportos létszámleépítésről kell döntenie.
2009. szeptember 24. csütörtök 07:31 - HírExtra
A lap csütörtöki számában megjelent cikk szerint Bencze József országos rendőr-főkapitány szeptember 18-án hagyta jóvá a leépítésekről szóló előterjesztést.

A lap az előterjesztésre hivatkozva azt írta, hogy az intézkedést azzal indokolták: a határőrség és a rendőrség két évvel ezelőtti integrációja után egyes szerveknél, a szakszervezetekkel való megállapodás alapján, jóval több embert foglalkoztattak, mint amennyit a rendőrségi állománytábla megenged.

Ezt úgy oldották meg, hogy a határőrségtől átvett embereket korábbi szolgálati helyükön foglalkoztatták tovább, a bérfedezetet azonban egy másik rendőri szervtől irányították át, ahol voltak betöltetlen munkakörök, üres státusok. Ezeken a helyeken azonban így nem tölthették fel az állományi létszámot.

A lap birtokába került egy levél, amely szerint a Győr-Moson-Sopron megyei kapitányságról 100 főt küldenek el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását