2024. május 11. - Ferenc

Bajnai nagyon bizakodó

Bajnai Gordon szerint Magyarország már képes lesz a piacról finanszírozni magát, miután az államháztartás hiányának csökkentésére tett intézkedéseivel visszaszerezte a befektetők bizalmát.
2009. szeptember 24. csütörtök 17:54 - HírExtra
"Ha nem történik hirtelen visszaesés a piacokon, arra számítok, hogy Magyarország képes lesz magát finanszírozni" - mondta a kormányfő az interjúban, amelyet várhatóan csütörtökön sugároz az amerikai hírcsatorna. A kormányfő szerint 2011-2012-re Magyarország az egyike lesz azoknak a gazdaságoknak a régióban, amelyek a leggyorsabban lábalnak ki a krízisből.

Elmondta, hogy Magyarország államháztartási hiánya jövőre a GDP 3,8 százaléka lesz, amellyel az ország az egyik legstabilabb gazdaság lesz Európában, figyelembe véve, hogy az európai átlag 7,3 százalék. Az idei hiánycél a GDP 3,9 százaléka.

Bajnai Gordon megjegyezte ugyanakkor, hogy a fellendülés a német, francia és olasz piacokon múlik, az export ugyanis a nemzeti össztermék 80 százalékára rúg. Hozzátette: rövid távon segítséget jelent a belső fogyasztás, de arra nem lehet fenntartható növekedést alapozni, hiszen Magyarország exportoritentált gazdaság.

A globális pénzügyi válság az elmúlt 18 év legmélyebb recessziójába taszította Magyarországot, és az ország egy 20 milliárd eurós nemzetközi készenléti hitel felvételére kényszerült - írja az interjú kapcsán a Bloomberg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását