2024. május 12. - Pongrác

A Jobbik már készül a választásokra

A Jobbik megkezdte a szakmai felkészülést a jövő évi országgyűlési választásokra; programját a tervek szerint január 16-án hozza nyilvánosságra - jelentette be újságíróknak Vona Gábor elnök csütörtökön, Budapesten.
2009. szeptember 24. csütörtök 14:45 - HírExtra
"Bátran és büszkén vállaljuk, hogy kormányzásra készülünk" - mondta.Közlése szerint le kívánnak számolni azzal a hiedelemmel, hogy a parlamenten kívül hatékonyan működő nemzeti radikálisok a törvényhozásban nem képesek elérni a céljaikat.

Egyúttal meg kívánják őrizni "frissességüket, erejüket, tabudöntögető stílusukat". Vona Gábor tájékoztatása szerint programjuk elfogadásáig négy - a közbiztonság és a rendvédelem, az ifjúság, az egészségügy, valamint a gazdaság, benne az agrárium kérdéseivel foglalkozó - nyilvános szakmai konferenciát rendeznek.

A programról a végső szót a párt választmánya, elnöksége és kongresszusa mondja majd ki. Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője arról beszélt: azért mérföldkő az "új lendületvétel", mert a többi erőnek az eddig sokszor marginalizált és a szélsőségesség vádjával illetett Jobbik programjával kell majd vitatkoznia, mellé téve saját elképzeléseit. Szólt arról is: a jövőben élni kívánnak a brüsszeli mandátum adta jogaikkal, részt vesznek, uniós ügyekben fel is szólalnak a parlament plenáris és bizottsági ülésein, valamint kikérik az állami szervektől a munkájukhoz szükséges adatokat.

Pősze Lajos, a Jobbik szakpolitikai igazgatója szerint "egy korszakváltás programját" állítják össze. A már korábban elkezdett feladaton húsz munkacsoportban több száz szakértőjük dolgozik, a jövő héttől pedig szakmai sajtótájékoztatók sorozatán tárják elképzeléseiket a nyilvánosság elé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 28. 10:24
Vigyázat fiúk! Csak okosan!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását