2024. április 24. - György

Lehull a lepel egy része az olajügyekről

Szeptember 3-án, az olajügyekben keletkezett iratokat vizsgáló munkacsoport következő ülésén várhatóan nyilvánosságra hozzák a dokumentumok egy részét - közölte Szilvásy György. A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter korábban elké
2007. augusztus 18. szombat 12:13 - Hírextra

Ráadásul a nyári szabadságolások is lassították a munkát. A kormány június végén hozott létre munkacsoportot a mintegy 80 ezer oldalnyi, olajügyekkel foglalkozó anyag vizsgálatára, illetve titkosításának felülvizsgálatára.

A munkacsoportban a Nemzetbiztonsági Hivataltól a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságáig valamennyi titokgazda képviselteti magát. A távirati iroda úgy tudja, a munkacsoport eddig három ülést tartott, és a tagok egyetértettek abban, hogy a kezdeményezőjéről, Pallag László kisgazda képviselőről elnevezett parlamenti vizsgálóbizottság anyagainak felülvizsgálata, illetve az olajügyeket érintő teljes dokumentáció áttekintése, felülvizsgálata ebben az évben nem hajtható végre.

Szilvásy György az MTI-nek azt mondta: a negyedik ülésen vizsgálják a Pallag-bizottság dokumentumait, és egy részét várhatóan nyilvánossá is teszik. A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter július elején a távirati irodának úgy nyilatkozott: az olajügyekben keletkezett dokumentumok nyolcvan százalékának fel lehetne oldani a titkosítását, de figyelembe kell venni a nemzetbiztonsági és a bűnüldözési szakmai szempontokat is, ami csökkentheti ezt az arányt.

Az olajszőkítés és az ezzel foglalkozó olajbizottság anyagainak ügye azzal összefüggésben került reflektorfénybe, hogy Kármán Irén újságírót június 22-én éjjel Budapesten ismeretlenek brutálisan megverték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását