2024. május 7. - Gizella

Sorozatbetörőket fogtak

Három, betöréssorozatból élő férfit fogtak el Salgótarjánban; a banda tizenkét családi házból összesen ötmillió forint értékben vitt el értéktárgyakat.
2009. szeptember 22. kedd 12:55 - HírExtra
A gyanúsítottak júniustól szinte heti rendszerességgel károsították meg családi házak tulajdonosait Salgótarjánban és a környező településeken - mondta Kalmár Zsolt.
A 23, 28 és 37 éves salgótarjáni férfiak előre kiválasztották a jellemzően erdő alján lévő és műanyag nyílászárókkal ellátott házakat.

Néha több napig is figyelték az épületeket, amelyeket aztán 15-20 perc alatt kipakoltak, és már el is hagyták a helyszínt. Arra is ügyeltek, hogy ruházatukról ne lehessen felismerni őket, ezért menekülés közben az erdőben átöltöztek. A betörésekhez terepjárót, távcsövet, kesztyűt, álarcot használtak.

A lefoglalt értékek egy egész irodát töltenek meg a kapitányságon, van köztük számítógép és betétkönyv is, de mint Kalmár Zsolt elmondta, elsősorban az arany és a készpénz érdekelte a betörőket.

A három férfi közül kettő büntetlen előéletű. Mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Egy negyedik - 36 éves dorogházi - férfi az egyik helyszínen társtettesként közreműködött, ő szabadlábon védekezik.

A 28 és 37 éves gyanúsítottak azt mondták: év elején elveszítették a munkahelyüket, ezért döntöttek úgy, hogy betöréses lopásokból tartják fenn magukat és családjukat.
A bűnügyi osztályvezető ugyanakkor kitért rá, hogy több helyszínen olyan növényi maradványokat találtak, amelyek kábítószer-fogyasztásra utalnak, ezért ezt is vizsgálják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását