2020. június 6. - Norbert, Cintia

Rúzsa Magdi zokogva lett magyar állampolgár

Magyar állampolgár lett Rúzsa Magdi. Az iratokat csütörtökön vehette át. A Himnuszt énekelve elsírta magát.
2009. szeptember 18. péntek 11:29 - HírExtra
Rúzsa Magdi az első nem magyar állampolgár volt, aki megnyerte a Megasztárt. A Vajdaságban született és nevelkedett tehetség szerb állampolgár volt – egészen mostanáig.

Két és fél év kellett ahhoz, hogy végre az anyanyelvének megfelelően megkapja a magyar állampolgárságot. Először hiányzó iratokra hivatkozva a magyar bürokrácia visszautasította a kérelmét, de másodjára már minden rendben volt.

„Számomra ez sokkal több mint egyszerű kártya, sokat küzdöttem érte. Igen, jobb érzés, hogy hivatalosan is magyar vagyok” – mondta az RTL Klubnak, miután Budapesten, a XVI. kerületi polgármesteri hivatalban átvette az okmányt. „Tűkön ülök egy hete. Mintha az esküvőmre készültem volna. Megőrjítettem mindenkit magam körül” – mesélte az énekesnő.

„Annál a pillanatnál még nem volt jobb, mint amikor életemben először magyar állampolgárként a Himnuszt énekeltem. Nem lehet ezt megmagyarázni – mondta könnyeivel küszködve, de ugyanúgy elérzékenyült az édesanyja is.”
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ugyifogyi
2009. szeptember 18. 22:57
Magyar állampolgárságot - ezt a ma már becstelen-súlytalan valamit - kár sajnálni egy szívével erre vágyó szerencsétlentől. Egy első emberünk - nagy 'itt élned, halnod kell' felbuzdulásában már azt is felvetette - mi lenne, ha elhagynánk az országot: külföldre mennénk. Azt felejtette utána tenni: állampolgárságunkat a határon - mint egy szakadt szalmakalapot - egy szögre akasztva hagyni.
Jó. Legyen. De az utolsó közülünk - kapcsolja le a villanyt. A világéletükben segélyen-lopásból élők úgysem fogják tudni a számlát fizetni...
krees
2009. szeptember 18. 19:22
Kedves Magdi !

Sajnálom, hogy ilyen megpróbáltatások érték, de most kivételes en egyetértek a magyar bürökráciával ebben az esetben. Gondolja csak végig, mi lenne ha cukor módjára osztogatnánk az állampolgárságot. Arról senki nem tehet, hogy határainkon kívül született. Azért van olyan ebben az országnam olyan, aki magyar személyi igazolvánnyal a kezében nem tud magyarul beszélni. Persze lehet,hogy attól ő magyarnak érzi magát, a himnuszt is eltudja énekelni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását