2024. május 29. - Magdolna

Bankok: Aki nem írja alá a kódexet, hátrányba kerül

Azok a hitelintézetek, amelyek nem csatlakoznak a Magatartási Kódexhez, versenyhátrányba kerülnek Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója szerint.
2009. szeptember 18. péntek 19:37 - HírExtra
Azok, amelyek már aláírták a dokumentumot, illetve deklarálták csatlakozási szándékukat, a magyar lakossági hitelpiac jóval több mint 90 százalékát lefedik. Bízunk abban, hogy a lakossági hitelezésben meghatározó bankok mellett a tagbankok többsége csatlakozni fog a kódexhez. Több külföldi tulajdonú bank jelezte ezt a szándékát azzal, hogy meg kell várnia a tulajdonos jóváhagyását - mondta Müller János az MTI-nek.

A vezető tanácsadó szerint a kódex a törvényi háttérrel jelentős, jó dokumentum, ezen a területen előbbre léptünk, mint az EU tagállamai - hangsúlyozta.

Úgy vélekedett, hogy azok, akik nem csatlakoznak, versenyhátrányba kerülnek. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közzé fogja tenni a távol maradók listáját, az ügyfélre bízva annak eldöntését, hogy kötnek-e ügyletet olyan bankkal, amelyik nem rögzíti egyértelműen, hogy a hitel futamideje alatt milyen magatartási normák, ügyfélkapcsolati eljárások vonatkoznak rá, amit a PSZÁF is ellenőrizhet - mondta.

A Magatartási Kódexet szerdán tizenhárom bank (a Budapest Bank, a CIB Bank, a Citibank, az Erste Bank, az FHB Jelzálogbank, a K&H Bank, a Magyar Fejlesztési Bank, az MKB Bank, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank, az OTP Bank, a Raiffeisen Bank, a Unicredit Bank és a Volksbank) írta alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását