2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Brutális támadók őrizetben

Egy brutális módszerrel elkövetett rablási kísérlet elkövetőit vették őrizetbe dombóvári rendőrök, a bűncselekmény részleteit csütörtökön, sajtótájékoztatón ismertette a városi rendőrkapitány.
2009. szeptember 17. csütörtök 16:31 - HírExtra
Szijártó István alezredes a június 30-án történt esetről elmondta: egy 82 éves asszonyra kocsolai családi házában három, csuklyát viselő támadó tört rá, bántalmazták, megkötözték, és megkísérelték kirabolni.

A támadás után a rendőrség nyomozati érdekek miatt hírzárlatot rendelt el.

A rendőrkapitány ismertetése szerint a bűncselekményt rendkívül brutális módon követték el: az idős asszonyt lefogták, szemét hátulról bekötötték, szájába rongyot tömtek. Ezután kezeit, lábait összekötözték, és a már földön fekvő nő mellkasára tapostak.

A támadók nem vittek el semmit, mert a sértett lánya megzavarta őket, és elmenekültek.
Az idős asszony csak nyolc napon belül gyógyuló mellkas zúzódást szenvedett, de életveszélyben volt, mert fennállt a lehetősége annak, hogy a szájába tömött rongytól megfullad - tette hozzá az alezredes.

Szijártó István elmondta: bár az elkövetői kör már a nyomozás elején körvonalazódott, az eljárás eredményességét az akkor még tanúként kihallgatott három személyen elvégzett poligráfos vizsgálat is elősegítette.

A gyanúsítottakat szerdán azt követően vették őrizetbe, hogy lakossági bejelentésre egy kocsolai ház udvarán lévő kútban megtalálták a három csuklyát és azt a ruhát, amelyet az elkövetéskor viseltek.

A három -18, 28 és 31 éves -, büntetlen előéletű kocsolai férfi részleges beismerő vallomást tett, a kapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.
A csoportosan elkövetett rablási kísérlet 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását