2024. április 28. - Valéria

A Fidesz csökkentené az állami cégvezetők fizetését

Országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a Fidesz annak érdekében, hogy a kormány radikálisan csökkentse az állami cégek vezetőinek fizetését.
2009. szeptember 16. szerda 11:45 - HírExtra
Szijjártó Péter szerint elfogadhatatlan, hogy amíg az állami cégek és intézmények vezetői milliós fizetéseket tesznek zsebre havonta az adófizetők pénzéből, addig az emberek a kormány költségvetése és elhibázott gazdaságpolitikája miatt egyre rosszabbul élnek.

A politikus hatalmas átverésnek nevezte a cégvezetők fizetésének nyilvánosságra hozatalát, ugyanis szerinte az érintettek további jelentős juttatásokban, például prémiumban részesülnek.

Azaz, egyes esetekben a nyilvánosságra hozott fizetésnek minimum a dupláját kaphatják a cégvezetők - mondta.

"Azt követeljük, hogy az állami cégvezetők valós juttatásait hozzák nyilvánosságra, azt (...), hogy mennyi pénzt visznek haza havi lebontásban" - közölte az ellenzéki politikus.

Hangsúlyozta: amíg mindez kiderül, ezt a szerinte elfogadhatatlan helyzetet rendezni kell, hiszen "pofátlanul magas" fizetést kapnak az állami cégvezetők. Ezért nyújtanak be frakciótársaival - Balsai Istvánnal és Koszorús Lászlóval - országgyűlési határozati javaslatot, amelyben indítványozzák a radikális fizetéscsökkentést.

Szijjártó Péter a csökkentés mértékére vonatkozó kérdésre közölte: "sok esetben ezek a fizetések a felére is nyugodtan csökkenthetőek lennének, akkor sem lennének megélhetési problémáik ezeknek a cégvezetőknek".

Az önkormányzati vállalatok vezetőinek fizetésére vonatkozó felvetésre a politikus úgy reagált: ezeknek a vezetőknek a fizetése önkormányzati hatáskörbe tartozik, "úgyhogy nyilvánvalóan az emberek által megválasztott önkormányzati vezetők el tudják dönteni, hogy az önkormányzat teherbíró képessége mit bír el".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását