2024. május 19. - Ivó, Milán

Decemberben tárgyalják a pénzszállító gyilkosságot

Elnapolta a Borsod megye bíróság a tokaji pénzszállítórablás és gyilkosság büntetőperét kedden; a következő tárgyalási napot december 1-jére tűzte ki a bíróság.
2009. szeptember 15. kedd 14:28 - HírExtra
A Sebe Mária vezette bírói testület azért napolta el a tárgyalást - amelynél már küszöbön az ítélethirdetés -, mert az érintett pénzszállító-biztonsági cég haladékot kért, hogy a kárigényüket megfelelően igazolni tudják.

A társaság vezérigazgatója levélben húsz nap haladékot kért, a kérelemnek a bíróság helyt adott. A tájékoztatás szerint külföldről kell beszerezni a hiányzó dokumentumokat, ezért a tárgyalást december elsejére napolták el.

Tokaj mellett 2007 tavaszán raboltak ki egy pénzszállítóautót, az egyik biztonsági kísérőt megölték. A perben nyolc vádlott szerepel: négy embert nyereségvágyból elkövetett emberöléssel és más bűncselekménnyel, a többieket bűnpártolással vádolják.

A vádirat szerint az autó 2007 márciusában 166 millió forintot szállított, amikor Tokaj mellett a sofőr - a harmadrendű vádlott - egy földútra hajtott, azzal az ürüggyel, hogy a "dolgát kell végeznie". A helyszínen elrejtőzött két férfi - az első- és a másodrendű vádlott - ekkor előjött, s fegyverrel arra kényszerítette a biztonsági őrt, hogy szálljon ki az autóból, majd egy zsineggel fojtogatták és többször torkon szúrták. Ezután a kocsiból kivették a pénzt és egy másik járművel elhajtottak a helyszínről. A negyedrendű vádlottal - aki a környéken figyelte az esetleges rendőri mozgást - utólag közölték, hogy megölték a biztonsági őrt.

Az első- és a másodrendű vádlott rövid ideig Miskolcon, majd Budapesten bujkált. Ezután költöztek egy Kiskunhalas melletti tanyára, amelyet szüleik segítségével, a rabolt pénzből vásároltak. Az első- és a másodrendű vádlott szüleit vádolja az ügyészség bűnpártolással.

Az ügyész korábban az első- és a harmadrendű vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetést kért, s azt javasolta, hogy - feltételesen - a legkorábban 30 év múlva szabadulhassanak. A másodrendű vádlottra - mivel ő a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a 20. életévét - a törvényi maximumot indítványozta, ami 15 év fegyházbüntetés.

A négy, bűnpártolással vádolt szülő esetében a védők a perbeszédben azt mondták: méltányos és enyhe büntetést kérnek a
testülettől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását