2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb eljárások gárdisták ellen

Ismét szabálysértési eljárások indultak egy Magyar Gárda-rendezvény miatt.
2009. szeptember 14. hétfő 07:46 - HírExtra
A július 2-án feloszlatott szervezet a hét végén Kerepesen tartotta családi napját; egy magánterületen mintegy 500 ember jelent meg, többen a gárda egyenruháját viselték. A rendőrség azért avatkozott be, mert szerintük a "résztvevők egy része megvalósította a feloszlatott

társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértését".
Összesen 477 embert igazoltattak, 17 ellen szabálysértési eljárás indult, egy ellen pedig büntetőfeljelentést tettek (utóbbit nem a rendezvénnyel kapcsolatban, hanem más bűncselekmény miatt).

A Népszava úgy tudja, hogy nem jelöltek meg senkit a rendezvény szervezőjeként, így egyesülési joggal való visszaélés miatt várhatóan

nem indul majd eljárás. Emlékeztetőül: a gárda augusztus 22-i, szentendrei illegális avatása miatt épp ezen tényállás szerint indítottak eljárást Vona Gábor Jobbik-elnök ellen.

A gárdisták sem tétlenkedtek: nemrégiben közölték, hogy a rendőrség ellen tettek feljelentéseket. Most azt tudatták: hivatali visszaélés miatt több gárdista is feljelentést tett, de az intézkedő rendőrök ellen is tettek bejelentést, amiért azok nem tagadták meg a – gárdisták szerint – jogszerűtlen parancsokat - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását