2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Semjén szerint egy vesztes háború utáni állapotban vergődünk

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a bel- és a külpolitikát tekintve az ország olyan helyzetben van, mint egy vesztes háború után.
2009. szeptember 14. hétfő 16:35 - HírExtra
Semjén Zsolt frakcióvezető hétfőn a parlamentben a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva elmondta: ha az ország nem volna ilyen tragikus helyzetben, akkor még vicces is lehetne az, ahogy Bajnai Gordon miniszterelnök azon problémák "töredékes megoldásával" büszkélkedik, amelyek egyáltalán nem lettek volna, ha a kormány nem hozta volna létre őket.

Hozzátette: a második negyedévben a GDP 7,6 százalékkal csökkent, Magyarország ezzel a térségben az utolsó; 10 százalék felett van a munkanélküliség, 4,1 százalékos a hiány, 2,2 százalékkal csökkentek a reálkeresetek.

Mint mondta, a 2010-es költségvetésből semmi nem fog épülni Magyarországon.
"Az egészségügy, az oktatás, a közbiztonság helyzetéről egész egyszerűen kegyetlenség lenne beszélni. És korrupció, korrupció, korrupció" - fogalmazott.

Semjén Zsolt szerint a kormány "emberöltőkre" eladósította az országot, kistafírozva azokat a külföldi bankokat, amelyek konjunktúra idején talicskával tolták ki a pénzt, most pedig eszük ágában sincs hitelezni az embereknek, a vállalkozóknak.

A KDNP-s politikus közölte: nem elégséges az, amit a kabinet elért, a szlovák nyelvtörvényt vissza kell vonni. Véleménye szerint az MSZP-nek hathatós lépéseket kellene tennie azért, hogy testvérpártját, a Fico-féle szocialista pártot ne vegyék vissza az Európai Szocialisták pártjába, amíg egy "virtigli fasisztoid" párttal van koalícióban.

Semjén Zsolt az egyetemes emberi jogok megsértésének nevezte a szlovák nyelvtörvényt, Sólyom László köztársasági elnök kitiltásáról pedig közölte, az unió ethoszát az egyik legalapvetőbb ponton, a személyek szabad közlekedését tekintve érinti.
Mind a két esetet példátlan provokációnak nevezte, amelyre évtizedek óta nem volt példa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását