2024. május 12. - Pongrác

Al-Kaidás csoport lőtte rakétákkal Izraelt

Az al-Kaida terrorszervezethez kötődő Abdallah Azzám Brigádjai nevű csoport vállalta az Izrael ellen Dél-Libanonból indított rakétatámadásokat.
2009. szeptember 14. hétfő 10:08 - HírExtra
A rakétatámadásokat a zsidó államnak a palesztinokkal és muszlimokkal szembeni "nyilvánvaló ellenségességére" válaszul követték el - állt a vasárnapi keltezésű közleményben, amelyről az iszlamista internetes oldalakat figyelő amerikai szervezet, a SITE tett jelentést. Pénteken két rakétát lőttek ki Libanonból a zsidó államra, személyi sérülésről vagy anyagi kárról nem érkezett jelentés.

Válaszul az izraeli hadsereg tüzérségi gránátokkal lőtt egy dél-libanoni gyümölcsöst, ahonnan a rakéták érkeztek. Libanoni biztonsági források szerint legalább tizenöt izraeli tüzérségi gránát csapódott be dél-libanoni területen, s legalább két rakétát is kilőtt az izraeli hadsereg.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap azt mondta, hogy a libanoni kormányt tartja felelősnek, és leszögezte: országa nem fog habozni, ha ismét támadás éri.

Idén február óta ez volt az első rakétatámadás, amely Izraelt Dél-Libanon felől érte. Az incidens miatt nőtt a feszültség a két országot elválasztó határ övezetében, ahol az elmúlt három évben sem volt nyugodt a helyzet, ugyanis Izrael és a Hezbollah libanoni síita szervezet 2006-ban 34 napos, véres háborút vívott egymással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását