2019. december 7. - Ambrus

Akik a válságban is többet keresnek

Az országos átlag háromszorosát meghaladó fizetésemelést kaptak tavaly a legnagyobb brit tőzsdei vállalatok csúcsvezetői az évtizedek óta nem tapasztalt súlyosságú pénzügyi válság és a részvénypiaci mélységi rekordok ellenére.
2009. szeptember 14. hétfő 14:22 - HírExtra
A The Guardian, a legnagyobb brit baloldali napilap minden évben összesítést közöl a Londoni Értéktőzsde (LSE) irányadó árfolyammutatójában, a FTSE-100-ban szereplő vállalatok igazgatóinak fizetéseiről. A tízes mezőnyt Bart Becht, a Reckitt Benckiser háztartás-vegyipari vállalatcsoport első embere vezeti, aki tavaly 36,8 millió fontot (11,5 milliárd forintot) vihetett haza. A felső tíz sereghajtója, Sir Terry Leahy, a Tesco kiskereskedelmi hálózat vezetője is több mint 9 millió fontot keresett.

A FTSE-100-as felső negyedének - vagyis a huszonöt legjobban kereső vállalatigazgatónak - a fizetése középértéken számolva egyenként meghaladta a 10 millió fontot, ami a 485-szöröse volt a brit alkalmazotti fizetések országosan jellemző középértékének.

Mindeközben az LSE irányadó árfolyammutatója - amelyet a vezetői javadalmazási felmérésbe bevont cégek alkotnak - negyedszázados történetének legrosszabb naptári esztendejét zárta tavaly. Az 1984. január 3-án, ezer pontos bázisszinten indult FTSE-100-as 2008-at 4434,17 ponton fejezte be, 31,5 százalékkal alacsonyabban a tavaly év eleji nyitó szintnél.

Nagy-Britannia az idei naptári év egészét várhatóan recesszióban tölti; a kormány 3,5 százalékos, a londoni City 4 százaléknál nagyobb visszaesést jósol 2009-re.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását