2024. május 2. - Zsigmond

7 és fél évet kapott a zálogházi támadó

Nem jogerősen hét év és hat hónap fegyházbüntetésre ítélte hétfőn a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a 25 éves férfit, aki még tavaly decemberben próbált kirabolni egy nyíregyházi zálogházat, ám az üzletben lévő négy nő megfutamította.
2009. szeptember 14. hétfő 14:17 - HírExtra
A férfi 2008. december 21-én ment be egy gáz-riasztó fegyverrel a kezében a szabolcsi nagyváros egyik lakótelepén lévő zálogházba, és követelte az ott lévő négy nőtől a bevétel átadását. A bolt tulajdonosának felesége és lánya, valamint a két alkalmazott azonban nem engedett a fenyegetésnek: egyikük megnyomta a pánikgombot, majd a helyiség belső ajtaját rácsapták V. Tibor kezére, aki ezután - zsákmány nélkül - elmenekült a helyszínről.  A zálogház dolgozói azonnal értesítették a rendőrséget, akik nem messze az elkövetés helyétől fogták el a férfit.

A tárgyaláson ismertették elmeorvosi szakértői véleményt is, amely szerint tettének elkövetésekor beszámítható volt V. Tibor. A vádirat továbbá rögzíti: a bűncselekményt megelőzően a férfi kisebb mennyiségű alkoholt fogyasztott, de nem volt részeg; bevallása szerint a pénzhez szeretett volna jutni a zálogház kirablásával. A férfi már több alkalommal állt bíróság előtt lopás, sikkasztás és magán-okirat hamisítás vádjával, amikért összbüntetésül két év négy hónap szabadságvesztésre, egy másik eset miatt pedig egy év fogházbüntetésre ítélte a bíróság.

A vádlott büntetett előéletét nyomatékosan, súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, csakúgy, mint azt, hogy cselekményét felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el. Nem enyhítő körülmény az sem, hogy a cselekményhez használt gázpisztoly nem alkalmas emberi élet kioltására – tette hozzá a bíró. A tanács továbbá figyelembe vette, hogy a tanúként meghallgatott feleség és annak lánya máig sem heverték ki a támadás okozta traumát, és csak a lélekjelenlétüknek köszönhetően nem lett súlyosabb következménye az esetnek. V. Tibort fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletéért hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a városi bíróság. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett, így az ügyet a megyei bíróság tárgyalja tovább.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását