2024. május 14. - Bonifác

A kormány politikai célokra használja a titkosszolgálatot?

A kormány szétzilálta a nemzetbiztonsági szerveket azzal, hogy politikai célokra használta fel azokat - áll a Fidesz csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében, melyet Juhász Gábor titkosszolgálatokat felügyelő miniszterré való kinevezésére reagálva adtak ki.
2009. szeptember 10. csütörtök 15:06 - HírExtra
A politikai jellegű tevékenység miatt sem erejük, sem idejük nincs a szolgálatoknak arra, hogy alkotmányos kötelességeiknek, feladataiknak eleget tegyenek - tették hozzá.
Közlésük szerint azzal, hogy Juhász Gábort, az igazságügyi tárca jelenlegi államtitkárát nevezi ki a területet felügyelő miniszterré, Bajnai Gordon kormányfő "egyértelművé teszi, hogy az MSZP továbbra is ezen az úton kíván járni".

Szollár Domokos kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel közölte, hogy Juhász Gábor lesz a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter. Elmondta: Bajnai Gordon ezt be is jelentette az MSZP évadnyitó frakcióülésén csütörtökön délelőtt.

Az MTI úgy tudja, Bajnai Gordon a frakcióülésen azzal indokolta döntését, hogy szorosabb koordinációra van szükség a titkosszolgálatok és a rendőrség között, ugyanakkor hangsúlyozta azt is: továbbra is úgy gondolja, a polgári titkosszolgálatok felügyeletét minél távolabb kell tartani a politikától.

Ficsor Ádámot idén április 16-i hatállyal nevezte ki a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszternek a kormányfő, miután elődje, Szilvásy György lemondott posztjáról. Ficsor Ádám augusztus elején jelentette be, hogy szeptember 14-én távozik posztjáról. Ezt az MSZP választási kampányában vállalt feladatával indokolta.

Arról egyelőre nincs döntés, hogy ki lesz Juhász Gábor utóda az államtitkári poszton - tudta meg az MTI.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását