2024. április 20. - Tivadar

Fidesz: Oszkóék tárgyaltak e már Sukoró ügyében?

A Fidesz azt szeretné tudni, hogy Joáv Blum felhívta-e már Oszkó Péter pénzügyminiszter titkárságát, hogy tárgyalhassanak a Sukoróra tervezett kaszinóváros ügyéről - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Balsai István.
2009. szeptember 8. kedd 13:48 - HírExtra
A fideszes képviselő emlékeztetett arra, hogy Oszkó Péter levelet írt Joáv Blumnak amelyben felvetette annak lehetőségét, hogy a jogtiszta megoldások érdekében tárgyaljanak a csereügylet előtti állapotok visszaállításáról. Balsai István szerint ez azt jelentené, hogy a magyar állam visszakapná "az elkótyavetyélt sukorói partszakaszt", Joáv Blumhoz pedig visszakerülnének a cserébe felajánlott földterületek.

Kitért arra, hogy a pénzügyminiszter a levélben felajánlotta Joáv Blumnak, hogy hívja fel a titkárságát. Balsai István feltette a kérdést, azóta megtörtént-e ez a telefonhívás.
A képviselő úgy fogalmazott, sok nyitott kérdés van az ügyben de úgy látja, "abban talán bízhatunk, hogy nem létesül kaszinó az ország egyik legszebb területén".

Hozzátette, abban viszont nem biztosak, hogy a pénzügyminiszter által kilátásba helyezett vizsgálat zajlik-e. Azt mondta, a sajtó segítségével ezért megkérdezi a pénzügyminisztert, hogy a vizsgálat tart-e, milyen megállapításokat tettek az ügyben, és eddig kinek a felelősségét vetették fel.

Kijelentette azt is, hogy meg akarják nézni az ügyben született szerződést, különösen az annak alapját képező ingatlanbecsléseket. Közölte, hogy a Joáv Blum által cserealapként felajánlott területeket körülbelül a tízszeresükre értékelték fel, így érték el, hogy azok megközelítsék a sukorói ingatlanok értékét. Hozzátette, hogy még így is körülbelül 200 millió forint "a különbözet az állam kárára".

Elmondta, arra is kíváncsiak, hogy kik és milyen megbízás alapján végezték az értékbecslést.

Ragaszkodnak ahhoz, hogy az Országgyűlés a lehető legsürgősebben dönthessen arról, hogy vizsgálóbizottságot hoz létre az ügy kivizsgálására - hangsúlyozta.
Újfent kijelentette, hogy ha a Fidesz-KDNP frakciószövetség alakíthat kormányt, akkor megszüntetik az addig beruházásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását