2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: Megbukott a kormány gazdaságpolitikája

Megbukott a magyar kormány gazdaságpolitikája - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.
2009. szeptember 8. kedd 16:48 - HírExtra
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai is bizonyítják, hogy a kormány intézkedései egyetlen problémát sem tudtak megoldani - mondta a politikus.

Magyarország csődben van, és a kormány rossz úton, rossz irányba halad - jelentette ki, hiszen növekszik az ország államadóssága, a munkanélküliség, és egyre nagyobb a gazdasági visszaesés.

A politikus szerint a KSH adataiból kiderült az is, hogy a megszorítások feleslegesek voltak.
Cser-Palkovics úgy fogalmazott, a szocialisták a gyurcsányi politikát folytatják, hiszen "csak megszorításokban gondolkodnak és a gazdaság valódi helyzetéről nem tájékoztatják az embereket".

Ki kell mondani - folytatta az ellenzéki politikus -, hogy Magyarországon válságkezelés helyett válságmélyítés történik.

A bruttó hazai termék (GDP) 2009 második negyedévében - naptári hatás kiszűrésével - 7,4 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban - tette közzé a KSH kedden. Az ipari termelés 2009 júliusában 19,4 százalékkal csökkent 2008 júliusához képest, míg 2009 júniusához viszonyítva (szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva) 0,7 százalékkal csökkent. A termelés volumene az év első hét hónapjában 22,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását