2024. április 27. - Zita

Életfogytiglant kapott a gyerekgyilkos apa

Jogerősen is életfogytiglant kapott az a férfi, aki a vád szerint tavaly halálra verte három éves kisfiát Kaposvárott.
2009. szeptember 8. kedd 20:50 - HírExtra
A most 38 éves apa a vádirat szerint rendszeresen verte élettársát és a kapcsolatukból született gyerekeket is; ezért és más bűncselekményei miatt börtönbe is került, de 2007 nyarán kiengedték. A férfi ekkor azt találta ki, hogy legkisebb gyereke, aki a letartóztatása alatt született, nem is tőle származik, ezért még brutálisabban kezdte verni a nőt, illetve a kisfiút is.

A gyerek emiatt már 2007 nyarán kórházba került, és az élettárs is elköltözött tőle, de a kapcsolatot nem szakította meg vele, sőt rendszeresen hazajárt hozzá a gyerekeivel. A férfi viszont ezután is verte a kisgyereket, akinek sírnia sem volt szabad, mert azért is verés járt. A rendszeres bántalmazás csak tavaly márciusban ért véget, amikor az egyre nagyobb fájdalmakat átélő kisgyerek életét vesztette; testén az orvosszakértő később 44 külsérelmi nyomot talált.

Ez alapján már az első fokon eljáró megyei bíróság is különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek az apát, és ezt a döntést a Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak találta. A jogerős ítélet alapján a férfi legkorábban 30 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra; a halálra vert gyermek anyját három és fél év börtönbüntetéssel sújtották, segítségnyújtás elmulasztása és kiskorú veszélyeztetése miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását