2024. május 3. - Tímea, Irma

Melegfelvonulás: inkább hegedüestet kellett volna tartani

Szombat éjfélig 43 embert állítottak elő a rendőrök a melegfelvonulással kapcsolatban, ellenük hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és garázdaság miatt indul eljárás; két rendőr könnyebben megsérült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztálya az MTI-vel.
2009. szeptember 6. vasárnap 09:10 - HírExtra
A meleg méltóság menete miatt, a budapesti rendőrfőkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzés és a vonulásos rendezvény biztosítási feladatat ellátása során összesen 43 embert állítottak elő a szombat éjfélig összesített adatok szerint.

A BRFK közlése szerint az Andrássy úton vonulókat nem érte támadás, azonban a Deák tér, Városháza park és az Astoria közelében több esetben „ellenséges érzelmű tömeg gyülekezett, amely intenzíven támadta a rendőröket”, különféle tárgyakkal dobálták őket, ezért több személyt előállítottak hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és garázdaság miatt. A délután folyamán két rendőr könnyebben megsérült.

Az Astóriánál 3-4 ismeretlen bántalmazott egy fiatal nőt, aki a meleg méltóság menetéről tartott hazafelé, ezért a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást, és megkezdték a tanúk kihallgatását, a körülmények tisztázását.

A tájékoztatás szerint este hat órára helyreállt a forgalom a fővárosban, a rendőrség a meleg méltóság menete elhaladtával folyamatosan adta vissza az addig lezárt területeket a járműveknek és a gyalogosoknak.

A Blaha Lujza téren, ahol a szombat délutáni meleg méltóság menetét követő késő esti rendezvényt tartják a Corvin tetőn, mintegy 60 ember gyűlt össze kora este, többségük késő éjjelig maradt. A téren lévő bevásárlóközpont előtti parkolóban legalább ötven, teljes védőfelszerelést viselő rendőr állt sorfalat a szórakozóhelyhez vezető bekötőúton, a tér teljes területén igazoltatások folytak. A tér közelében több mikrobusszal és csapatszállító teherautókkal várakoztak a rohamrendőrök.

Az MTI tudósítója azt látta, hogy éjjel egy óra után is mintegy tucatnyi fekete ruhás, kopaszra borotvált fiatal várakozott a Blaha Lujza téren, és szidalmazta a Corvin tetőre érkezőket. A rendőrök egyenként igazoltatták a csoportosulókat, több embert előállítottak.
A téren összegyűlt emberek újságíróknak azt mondták: arra várnak, hogy vége legyen a Corvin tetőn zajló rendezvények, és a résztvevők hazafelé induljanak.

A szórakozóhelyen zajló rendezvényen mintegy másfél száz ember vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását