2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz: Az idősek érdeke a gyors változás

A Fidesz szerint a nyugdíjak reálértékének folyamatos csökkentése után az idős emberek egyértelmű érdeke a mielőbbi változás.
2009. szeptember 3. csütörtök 13:30 - HírExtra
Az ellenzéki képviselő közleményében úgy fogalmazott: az elmúlt hét év MSZP-SZDSZ kormányai "hadat üzentek a nyugdíjasoknak", hiszen, mint írja, "megszorító intézkedéseikkel, adó- és áremeléseikkel folyamatosan keserítették és keserítik az idős emberek életét".

A 13. havi nyugdíj elvétele és a nyugdíjak reálértékének folyamatos csökkentése után az idős emberek egyértelmű érdeke a mielőbbi változás - tette hozzá a képviselő.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke csütörtökön Veszprémben a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) nyugdíjas szövetségének kibővített választmányi ülésén mondta azt: jövőre az inflációt mindenképpen követnie kell a nyugdíjemelésnek.

A nyugdíj nem veszíthet a vásárlóértékéből, de nem is nő - jegyezte meg Lendvai Ildikó, rámutatva arra is, hogy a válság miatt legfeljebb késleltették, de nem hagyták el a nyugdíjkorrekciós programot, amely jövőre folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását