2024. május 18. - Erik, Alexandra

Uniós bírálat a magyar vámhatóságnak

Súlyos megállapításokat tett Magyarországról, a magyar vámhatóság munkájáról az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).
2009. szeptember 2. szerda 08:14 - HírExtra
A napilap birtokába jutott dokumentum kifogásolja a késve megküldött magyar jelentéseket, valamint azt állítja: az egyes szabálytalanságokat, csalásokat a magyarok más tagállamoknál nehezebben tudják megkülönböztetni. A dokumentum elkészülte után a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága OLAF Koordinációs Iroda (KI) vezetője levelet küldött Franz-Hermann Brünernek, az OLAF igazgatójának, amelyben kérte: változtassák meg a jelentést, mert az kedvezőtlen megállapításokat tartalmaz.

A szabálytalanságok megkülönböztetése szerintük működik, csak nem könnyű az egyes esetek elválasztása.

Helyesbítést azért kértek az Európai Csalás Elleni Hivataltól, mert úgy vélik, túl sommás volt a hivatal ítélete, s az egyes konkrét ügyekben kellett volna rámutatniuk a hiányosságokra. A pénzügyőrség említésének mellőzését pedig azért szorgalmazták, mert ők nem jogalkotók, csak jogalkalmazók.

A vámhatóságnál a történtekért nem tartják magukat hibásnak, ezért nem terveznek felelősségre vonást ezekben az ügyekben. Kiemelik: a jelentések színvonaláért az azok adattartalmát összeállító szervezetek felelősek, ők a beérkezett dokumentumokat csupán továbbították az OLAF-nak - ismerteti a Magyar Hírlap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását