2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Így temetik Kennedyt

Megkezdődött a gyászmise szombaton délelőtt a bostoni Missziós Templomban Edward Kennedy néhai szenátor emlékére. A római katolikus vallású politikustól a teljes nevén az Örökkévalóan Segítő Miasszonyunk Székesegyházban búcsúztak a hozzátartozók, politikus- és munkatársak nemzedékei, a kormányzat tagjai, meghívott hírességek.
2009. augusztus 29. szombat 18:41 - HírExtra
A kétórása tervezett eseményen Barack Obama elnök mond személyes hangú gyászbeszédet. A misén csaknem 1500-an vettek részt, megjelent mások mellett George W. Bush, Bill Clinton és Jimmy Carter volt elnök, Joe Biden alelnök, Hillary Clinton külügyminiszter és Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó, továbbá 58 jelenlegi és 21 volt szenátor.

Kennedy koporsóját komor, borongós időben, szitáló esőben és szokatlan hidegben szállították át reggel a bostoni John F. Kennedy elnöki könyvtár épületéből, ahol két napig állt felravatalozva; amerikaiak és külföldiek ezrei vettek búcsút a nagy tekintélyű szenátortól, aki az amerikai kongresszus felsőházának harmadik leghosszabb ideig, 47 évig szolgáló tagja volt.

Az amerikai politika és közélet utóbbi évtizedeiben meghatározó szerepet játszó Edward Kennedyt szinte királyi méltóságnak kijáró pompával búcsúztatják; a hírtelevíziók a gyászhoz kapcsolódó eseményeket élő adásban közvetítik. Pénteken este a John F. Kennedy könyvtárban kétpárti megemlékezést tartottak, amelyen beszédet mondott többek között John McCain arizonai republikánus és John Kerry massachusettsi demokrata szenátor, Joe Biden alelnök és Caroline Kennedy Schlossberg, John F. Kennedy egykori elnök lánya.

A kedden agytumorban, 77 éves korában meghalt politikust szombaton délután temetik el zárt körű szertartás keretében a főváros melletti híres Arlingtoni Nemzeti Sírkertben, két bátyjának - John F. Kennedy elnöknek és Robert F. Kennedy igazságügyi miniszternek - a sírhelye közelében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását