2024. április 29. - Péter

Az ingyen dolgozó polgármester

A képviselő-testület határozatképtelensége miatt elmaradt Rákócziújfaluban az augusztus közepén újra megválasztott polgármester eskütétele és illetményének megállapítása - közölte Hegedűs János helyettesítő jegyző szombaton az MTI-vel.
2009. augusztus 29. szombat 15:07 - HírExtra
A csütörtökre estére összehívott ülésen a 10 tagú testületből Papp János független polgármesteren kívül csak négy képviselő jelent meg, öten távol maradtak, így a grémium határozatképtelen volt -tette hozzá.

Hegedűs János tájékoztatása szerint a faluvezető az ülésen csupán a megbízólevelét vette át. A helyettesítő jegyző kiemelte: az eskütétel elmaradása a polgármesteri munkát nem befolyásolja, mivel az időközi választás hivatalos végeredményének, azaz a helyiek akaratának érvényesülését a távol maradt képviselők nem akadályozhatják meg.

A falu első embere viszont egyelőre ingyen dolgozik, mindaddig, amíg egy határozatképes képviselő-testület az illetményéről nem dönt. Hegedűs János elmondta: a törvények értelmében Papp János fizetése nem lehet kevesebb mint az elődjéé - aki egyébként saját maga volt.

A Szolnok melletti településen az augusztus 16-án megtartott időközi polgármester-választáson az 1604 választásra jogosult polgár közül 739 járult az urnákhoz. Papp János 460, szintén független vetélytársa, Kecskés János 279 szavazatot kapott.

A választást azért kellett kiírni, mert az idén májusban lemondott tisztségéről Papp János, aki 2008. március 30-án az SZDSZ színeiben kapott bizalmat. Polgármesterként kilépett pártjából,függetlenként folytatta munkáját, ám tevékenysége során sorozatos konfliktusokba keveredett az önkormányzati képviselők többségével. Lemondását azzal indokolta, hogy megelégelte az ellene irányuló támadásokat és az azokkal járó bírósági hercehurcát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását