2024. május 19. - Ivó, Milán

A múltból építkezik a Közgyűlés

Demszky Gábor javaslatára a Fővárosi Közgyűlés ma visszaállítja azt a 2006. december előtti szabályozást, amely szerint az intézmények és a gazdasági társaságok vezetőinek kinevezéséről, felmentéséről, valamint a cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak megválasztásáról és visszahívásáról a közgyűlés és nem a bizottságok döntenek.
2009. augusztus 27. csütörtök 07:36 - HírExtra
A főpolgármester indítványa leszűkíti a két SZDSZ-es és két MDF-es képviselő előterjesztését, ők ugyanis több módosítást szorgalmaznak, például megszüntetnék a kiemelt fejlesztésekkel foglalkozó bizottságot. A főpolgármester javaslatát támogatja az MSZP- és az SZDSZ-frakció, így a döntéshez minimálisan szükséges számú szavazat meglesz azáltal, hogy Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes - betegsége ellenére - részt vesz az ülésen.

A közgyűlés elé benyújtott kerületi szabályozási tervek közül a szakbizottság többet elutasításra javasol. Így azokat is, amelyek következtében erdőt építenének be a XVIII. és a XXIII. kerületben. A XXII. kerületi Duna melletti terület szabályozási tervének levételét a napirendről a Fidesz kezdeményezi, csakúgy mint a csepeli Szabadkikötő út nevének Weiss Manfréd útra történő megváltoztatását. Döntés várható a csepeli szennyvíztisztítóban keletkező iszap ártalmatlanításáról, amire tíz évig mintegy 15 milliárd forintot biztosítanának.

Ezt a pénzt részben díjemeléssel lehet biztosítani. Ismét a testület elé kerül a szocialisták által szorgalmazott budapesti egészségügyi modell, amelynek elfogadása júniusban az SZDSZ miatt meghiúsult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 27. 13:31
Én csak azt nem értem: 2006 decemberében mi a fenének kellett variálni?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását