2024. június 15. - Jolán, Vid

Olcsóbb lesz a távhő Budapesten

Szeptember elsejétől Budapesten átlagosan 7,8-8,8 százalékkal csökken a lakossági fogyasztóknak a távhőszolgáltatás díja, a nem lakossági fogyasztóknál a csökkenés 7,2-8,7 százalék - derül ki a Főtáv Zrt. hirdetményéből.
2009. augusztus 26. szerda 14:10 - HírExtra
A társaság augusztus közepén sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az energia beszerzési költségek mérséklődése miatt átlagosan 10,5 százalékkal csökkenti a lakossági fogyasztóknak a távhő díját, de az alapdíj változatlan marad. A hődíj csökkenésével a szolgáltatás díjában a távhő díjának aránya 70 százalékról 65 százalékra mérséklődik, az alapdíjé 30 százalékról 35 százalékra nő.

A korábbi tájékoztatás szerint a díjcsökkentés azt jelenti, hogy egy átlagos 52 négyzetméteres lakás esetében a fogyasztó éves szinten közel 24 ezer forinttal kevesebbet fizet a szolgáltatásért. Ebben az összegben már figyelembe vették, hogy a távhőszolgáltatás áfája augusztus elsejétől 18 százalékra csökkent.

A távhőszolgáltatás áfája ugyan júliustól 25 százalékra emelkedett, de a Főtáv - a korábbi tájékoztatás szerint - "lenyelte" az egy havi áfa terhét egy egyszeri júliusi díjkedvezménnyel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását