2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megnyitották a legnagyobb légi szalont

Az orosz kormány erősen beruház az ország légi- és űriparának fejlesztésébe, ez egyike a prioritásoknak - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, aki kedden, a Moszkva mellett megnyílt légi szalonon szólt az oroszországi légi fejlesztésekről.
2009. augusztus 18. kedd 19:33 - HírExtra
A kétévente megrendezésre kerülő mustrán több mint 30 ország 700 kiállítója vesz részt, a vasárnapig tartó rendezvényre összesen mintegy félmillió látogatót várnak. Orosz kormányzati adatok szerint a repülési és űripar állami finanszírozása az elmúlt öt évben hússzorosára nőtt, az idén mintegy 80 milliárd rubelt (2,68 milliárd dollár) tesz ki.

Putyin ezzel kapcsolatban elmondta: terveik szerint folytatják a befektetéseket ezekbe az ágazatokba, versenyképes cégek létrehozásával.

A légi szalonon a jelenleg legsikeresebb orosz repülőgépgyártó, a Szuhoj azt közölte, hogy újonnan kifejlesztett regionális utasszállító gépére, a Superjet 100-ra már 122 megrendelést gyűjtött. Az orosz fejlesztésű vadászgépek közül a Su-35-ös kapja várhatóan a legnagyobb figyelmet a légi seregszemlén, mindazonáltal szakértők megjegyzik, hogy ez csupán a már közel negyed százada repülő Su-27-es továbbfejlesztett változata.

Oroszország továbbra is adós egy új vadászgép kifejlesztésével, amely felveheti a versenyt a 2005-től repülő amerikai F-22 Raptorral. Orosz részről ezzel kapcsolatban már ígéretet tettek, hogy az új orosz vadászgép még az idén végrehajtja a próbarepülést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását