2024. június 17. - Laura, Alida

Hunvald még mindig jólél az adófizetők pénzéből

Az MDF felháborítónak tartja, hogy Hunvald György, "a hazai ingatlanpanamázás emblematikus figurája" továbbra is százezres fizetéseket kap az adófizetők pénzéből, ezért felszólítja az MSZP-t, hogy haladéktalanul hívja vissza a politikust ezekből a testületekből - közölte Kerék-Bárczy Szabolcs, a demokrata fórum elnökségi tagja az MTI-vel kedden.
2009. augusztus 18. kedd 19:55 - HírExtra
A politikus közleményében emlékeztet arra, hogy Erzsébetváros fél éve előzetes letartóztatásban lévő szocialista polgármestere sajtóértesülések szerint kétszázötvenezer forintot kap a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságában és a Péterfy Kórház felügyelőtanácsában betöltött pozíciójáért.

"Az MDF a jogerős ítélet kimondásáig tiszteletben tartja az ártatlanság vélelmét. Azt azonban határozottan elutasítjuk, hogy egy korrupciógyanúba keveredett, előzetes letartóztatását töltő városvezető az el nem végzett felügyelőbizottsági feladatokért magas díjazásban részesül" - írta a közleményben Kerék-Bárczy Szabolcs.

Mindez nemcsak ésszerűtlen, de erkölcstelen is a kommüniké szerint, ezért az MDF felszólítja az MSZP-t, hogy haladéktalanul hívja vissza Hunvald Györgyöt ezekből a testületekből. A szocialista pártnak erkölcsi kötelessége ezt megtenni, megdöbbentő, hogy mindeddig maguktól nem tették meg - mutatott rá Kerék-Bárczy Szabolcs.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság augusztus 11-én hosszabbította meg három hónappal Hunvald György előzetes letartóztatását.

Hunvald Györgyöt az ügyészség tucatnyi tényállással összefüggésben többi között hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítja, melyeket bűnszervezetben követett el, így a gyanúsításban foglalt bűncselekményekért a törvény szerint akár 20 éves szabadságvesztés is kiszabható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását