2024. június 16. - Jusztin

A panelházak 99 százalékát felújítjá

Az iparosított technológiával készült épületek 99 százaléka újult, illetve újul meg az év végéig Székesfehérváron - jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón a város szocialista polgármestere.
2009. augusztus 17. hétfő 15:50 - HírExtra
Jelenleg 83 épületben, 5303 lakásban folynak a felújítási munkálatok, 3,5 milliárd forint összköltséggel - mondta el Warvasovszky Tihamér.

Tájékoztatása szerint további 2500 lakás hőszigetelésére, nyílászáró-cseréjére, illetve, amennyiben a lakóközösség igényt tartott rá, a fűtés korszerűsítésére 43 pályázatot nyújtottak be a társasházak. Az összesen 2, 2 milliárd forint értékű munka megvalósítását szolgáló pályázatok egy részét már elbírálták, a többi folyamatban van.

Az önkormányzat valamennyi pályázatot támogatta, s csakúgy, mint az eddigi felújításoknál, vállalta a költségek egyharmadának finanszírozását. A másik kétharmadot fele-fele arányban a kormány, illetve a lakóközösségek fizetik.

Bóka Viktor, a város jegyzője hozzátette: valamennyi épületre biztosított a bankgarancia.
Székesfehérváron 2001-ben kezdődött meg, s 20 ezer lakásban már befejeződött a panelfelújítás. A már befejezett munkálatok 12 milliárd forintba kerültek.

Mivel egy-egy lakóközösség több pályázatot is benyújtott, az év végéig elbírálandó pályázatokkal együtt 17,3 milliárd forint beruházással több mint 27 ezer otthont újítottak, illetve újítanak fel.

Ez azt jelenti, hogy Székesfehérvár panellakás-állományának 99 százalékában cserélik ki a nyílászárókat, végzik el a hőszigetelési, illetve az otthonok egy részében a fűtéskorszerűsítési munkálatokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását